Rusland vil 'tvangsudtage blod' fra ukrainske krigsfanger

21/4/22 11:14

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er blevet rapporteret, at et parlamentsmedlem har foreslået at 'tvangsudtage blod' fra ukrainske krigsfanger, for at behandle sårede civile og russiske soldater.

Sergey Leonov, et medlem af Ruslands statsduma, har fremsat et sådant forslag ifølge Euromaidan Press, der rapporterede nyheden sent i går aftes.

"Vi taler naturligvis om rimelige donationer, og kun for dem, hvis helbred tillader det," citerede nyhedshjemmesiden lovgiveren.

Ifølge en Nato-embedsmand, som talte med NBC på betingelse af anonymitet i begyndelsen af ​​april, blev op til 40.000 russiske tropper enten dræbt, såret, var blevet taget til fange eller var forsvundet.

Mellem 7.000 og 15.000 menes at være blevet dræbt i krigen i Ukraine, siden invasionen blev indledt den 24. februar, sagde NATO-embedsmænd. Det skriver TheSun.

Danmark øger bidraget til NATO

Danmark meldte med mange andre lande hurtigt ud, at man i kølvandet på situationen i Ukraine nu ville hæve budgettet til Forsvaret. Desuden var man klar til at bidrage med forskellige kapaciteter allerede nu her.

Det har man allerede gjort, da man blandt andet kaldte Esbern Snare hjem fra en anti-pirateri opgave ved Guineabugten for i stedet at lade fregatten indgå i NATO’s beredskab. Men nu øger Danmark igen bidraget til NATO nu og her.

Torsdag formiddag har et bredt flertal i Folketinget nemlig stemt for regeringens beslutningsforslag om øget militært bidrag. Kun Enhedslisten og Frie Grønne stemte imod forslaget.

Bidraget omfatter blandt andet op mod 1.000 soldater, som efter planen skal udstationeres i Letland.

“Det er et klart signal til de baltiske lande om, at vi tager deres sikkerhedssituation alvorligt,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fra Folketingets talerstol.