Ruslands hær tæt på kollaps

31/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En hemmelig analyse af invasionen viser, at Putin er overbevist om, at tab af 30.350 soldater indtil videre er en "pris værd at betale" for en lille sejr i Ukraine.

Mest læste i dag

Russiske tropper kæmpede i går ind i en større by i Donbas, da en fortrolig britisk rapport afslørede, at Kremls hær kunne kollapse.

En hemmelighedsfuld analyse af invasionen siger, at den russiske præsident mener, at tab af 30.350 soldater indtil videre er en "pris værd at betale" for en lille sejr i Ukraine. Det skriver Mirror.

Men den nye rapport - set af højtstående britiske regeringsembedsmænd og skrevet af en topanalytiker i Storbritannien om Rusland, advarer om, at Putins blodofring kan være et skridt for langt for hans tropper.

I går gik Moskvas tropper ind i byen Sievierodonetsk og udløste voldsomme kampe i ruinerne af den seneste koncentration af russisk vold mod sin nabo. Nye tal viste, at Ruslands seneste formodede tab af våben er 207 krigsfly ødelagt sammen med 174 helikoptere, 1349 kampvogne og 13 både

Rapporten antyder, at Kreml-personer forgæves har forsøgt at overbevise Putin om, at hans invasion er en katastrofe, men at præsidenten mener, at han stadig kan vinde en "del sejr."

Det tyder dog på, at den russiske leder har overbevist sig selv om, at en sejr i det omstridte Donbas nu er i sigte - og fiasko ville resultere i, at han blev afsat.

Dette kommer midt i stigende rapporter om mytteri i den russiske hær på grund af dårlige forhold og den store vægt af tab blandt tropperne.

Russerne opnår nu de succeser, de har, for det meste ved hjælp af en slagkamp med gentagne, meget kostbare, infanteriangreb, der minder om 1945 og ikke 2022.

Konstant beskydning har tvunget ukrainske tropper til at forsvare Sievierodonetsk tappert, men russerne er alligevel kommet ind i den sydøstlige og nordøstlige udkant af byen. Rusland meddelte, at fokus for dets "særlige militæroperation" nu var at erobre hele Donbas-regionen.

Anbefalet til dig