Ruslands udenrigsminister giver klar besked: "Undervurdér ikke truslen om atomkrig"

Af: Ida Hansson

|

26/04/2022

Foto: Shutterstock
Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, anklager igen NATO for at blande sig for meget.

Mest læste i dag

Der er en "reel fare" for, at en 3. Verdenskrig kan bryde ud, advarede ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, der hævdede at leveringer af vestlige våben til Ukraine betyder, at NATO "var engageret i krig med Rusland".

Han tilføjede, at truslen om en atomkonflikt var "alvorlig ... reel", og tilføjede, at vi må ikke undervurdere dem.

En udtalelse på russisk stats-tv lød, at ved at bevæbne Ukraine, kæmpede NATO-landene allerede aktivit mod Rusland.

Sergei Lavrov, advarede om, at alle våbenforsendelser, der kommer fra vest, straks betragtes som "legitime mål", idet han siger, at adskillige NATO-våbenforsendelser allerede var blevet ødelagt af russiske angreb.

Han gav også udtryk for, at der var en god chance for, at krigen kunne afsluttes med en fredsaftale, men var kritisk over for den ukrainske præsident Zelenskyy, der sagde at han kun "lod som om" han forhandlede og beskrev ham som en "god skuespiller" når det kom til diplomati.

Foto: Shutterstock/Mariupol 2022

Ukrainske forhandlere sagde, at det blev "mere udfordrende", at finde en måde at skabe fred på, efterhånden som flere beviser på massevoldtægt og -mord begået af russiske tropper er dukket op. Det skriver TheSun.

Tre Kreml-kilder fortalte Financial Times, at Putin planlagde at erobre mere territorium, fordi han mente, at forhandlingerne var nået til en "blindgyde".

Mens der havde været håb om en aftale, sagde en kilde, at Putin ikke ville være villig til at underskrive nogen fredstraktat nu, fordi han var nødt til at præsentere den russiske offentlighed for en form for sejr.

Den russiske leder "tror oprigtigt på det nonsens, han hører på tv, og han vil vinde stort," sagde kilder.

En anden insider i Kreml sagde, at Putin ikke ville underskrive nogen aftale efter Moskvas forlis, fordi det ville se "ydmygende ud".

I mellemtiden dukker der rapporter op om, at Putin nu søger at udvide krigen til naborepublikken Moldova.

Moscow Times har rapporteret, at Rusland har beskrevet Moldovas præsident Sandu som en "nazist" og meddelt, at anerkendelsen af ​​den majoritetsrussiske provins Transnistrien snart kan komme til at "rykke nazismen op med rode".

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig