Russisk eks-præsident med direkte trussel til Vesten: "Vil gøre alt, så de forsvinder"

08/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den tidligere russiske præsident og trofaste Putin-allierede Dmitrij Medvedev har lovet at få nationens fjender i Vesten til at 'forsvinde'.

Mest læste i dag

En tidligere præsident i Rusland har sagt, at han vil 'gøre hvad som helst' for at få nationens fjender til at 'forsvinde' i en uretfærdig tirade mod Vesten.

Dmitry Medvedev, der fungerede som statsoverhoved mellem 2008 og 2012 under Vladimir Putins politiske indflydelse, udsendte de nye trusler, mens de globale spændinger fortsætter med at intensivere over krigen i Ukraine.

Den 56-årige Dmitry Medvedev er nu vicechef for Kremls sikkerhedsråd, og hans seneste modhager bliver af nogle Rusland-iagttagere set som et forsøg på et fuldskala politisk comeback, i lyset af rygterne om Putins dårlige helbred.

Med henvisning til kritikere af Putin-styret i Vesten sagde han på sin Telegram-kanal: "Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor mine Telegram-opslag er så hårde. Jeg svarer – fordi jeg hader dem. De er kællinger, korrupte. De vil have døden til os, til Rusland. Og mens jeg er i live, vil jeg gøre alt, så de forsvinder."

Det kommer efter, at han i sidste måned foreslog, at Ukraines allierede tog verden tættere på atomkrig ved at forsyne nationen med våbenforsyninger. Det skriver Daily Star.

"Kynismen hos vestlige 'talende hoveder' bliver mere og mere åbenlys. Tesen om, at Rusland skræmmer verden med en atomkonflikt, bliver skubbet til toppen af ​​dagsordenen," skrev han.

På trods af Medvedevs rygter om at vende tilbage til toppen af ​​russisk politik, er det underforstået, at Vladimir Putin leder efter sin afløser andre steder.

En potentiel efterfølger kunne være den 70-årige tidligere KGB kontraefterretningsofficer Nikolai Patrushev, som menes at være blevet valgt som præsidentens stedfortræder i tilfælde af, at Putin skulle have behov for en akut operation.

Anbefalet til dig