Russisk mand anholdt i Storbritannien: Anklaget for at spionere for Putin

Af: Ida Hansson

|

15/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand i Storbritannien er blevet anholdt for at spionere for den russiske præsident.

Mest læste i dag

Den formodede spion blev anholdt i Gatwick lufthavn i mandags, i henhold til Official Secrets Act, da han forsøgte at forlade Storbritannien.

Manden blev ført til Hammersmith politistation i det vestlige London.

Klausulen i den handling, som han er tilbageholdt under, vedrører spionage og sabotage, der er "nyttigt for en fjendestat."

"Den mistænkte menes at have været i Storbritannien og spioneret på vegne af Putin-regimet. Han blev holdt under observation og arresteret, da han ankom til Gatwick for at prøve at flyve ud af landet," fortalte en kilde til mediet The Sun.

Anholdelsen følger en fælles efterforskning af Mets SO15 kontraterrorkommando og MI5, og politiet har afvist at kommentere, hvor den mistænkte havde til hensigt at flyve hen.

Britiske spionjægere er allerede i alarmberedskab for russiske agenter, der søger at udløse et cyberangreb som svar på Storbritanniens støtte til Ukraine efter Ruslands invasion.

"Officerer fra Met's Counter Terrorism Command arresterede en mand i 40'erne i Gatwick lufthavn i mandags. Han er fortsat varetægtsfængslet," lød det fra The Met.

Anbefalet til dig