Russisk mand drømte om Zelensky: Får kæmpe bøde

Af: Ida Hansson

|

14/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kan det være strafbart at drømme om nogen? Ja, åbenbart.

Mest læste i dag

Det kan virke absurd at fordømme nogen for at fortælle om en drøm, de havde om Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj, men i den seneste tid har Rusland taget mere uhyrlige skridt.

Deres invasion af Ukraine har været en uomtvistelig katastrofe. Ikke alene lykkedes det ikke Rusland at opnå nogen væsentlige territoriale overtagelser i området, men deres invasion har været ramt af flere resolutte tab.

Det har blandt andet fået Putin til at udskrive beredskabsmæssig militærtjeneste og lade gymnasieelever uddanne sig som soldater.

Regeringen i Rusland har således truffet drastiske foranstaltninger for at øge sin militære tilstedeværelse i regionen og indkaldt yderligere tropper fra forskellige kilder - herunder menes det, at nogle af disse soldater omfatter mennesker, der er blevet samlet op fra gaderne, hvor mange har levet som hjemløse.

Derudover har mange soldater udtrykt deres utilfredshed over manglen på ikke-rustede våben og dårligt udstyr til brug i krigen. 

Protesterne klinger hult i Putin-regimet, der undtrykker deres utilfredshed samt bekæmper mennesker, der har talt imod regeringens handlinger.

Det synes at omfatte endda personer, der har berettet om drømme, hvor Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj har medvirket.

Den 8. december blev Ivan Losev af retten erklæret skyldig i at have "miskrediteret" den russiske hær på grund af et nu slettet Instagram-billede, hvortil han fortalte om en drøm, han havde haft, hvor Zelenskyj altså var med.

Men da Losev ikke var blevet informeret om høringsdatoen, var han ikke i stand til at deltage i sin egen retssag.

Losev blev idømt 3.300 kroner i bøde for sit "uheldige" opslag på Instagram.

Losev gav senere udtryk for sin forargelse over beslutningen om at idømme ham en bøde for at have delt sin drøm om den ukrainske præsident.

Opslaget blev delt kort tid efter, at Vladimir Putin havde udstedt ordrer om delvis mobilisering af en omfattende række reservestyrker, hvilket resulterede i lange køer ved grænserne af landet som følge af menneskemængden, der forsøgte at flygte ud af landet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig