Russisk morder løsladt for at kæmpe mod Ukraine: Det han efterfølgende gør er helt vildt

21/9/22 12:49

Naja Radik

Foto: Privat
En russisk morder blev løsladt fra fængslet for at kæmpe i krigen.

Yevgeny Nuzhin blev fængslet i 24 år for drabet i 1999. 

Den 55-årige blev angiveligt løsladt efter et besøg i sit fængsel i Ryazan-regionen af den russiske præsident Vladimir Putins håndlanger Yevgeny Prigozhin, der giver dømte mulighed for at modtage en præsidentiel benådning til gengæld for seks måneders tjeneste i militæret. 

“Vi var i træning i syv dage, det syvende hold var en angrebsenhed,” sagde Yevgeny. 

“Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal forklare opgaven med angrebsgrupper, jeg ingså at jeg var kanonføde.”

Yevgeny besluttede imidlertid at overgive sig til Ukraine efter at have indset, at han var kanonføde.

Ud over at tage sig af sin egen sikkerhed, forklarede Yevgeny, at han også var imod at kæmpe for Ruslands sag, og han blev tilbageholdt den 4. september, da han blev sendt for at hente ligene af dræbte russiske soldater. Det rapporterer Unilad.

“Jeg vil gerne fortsætte med at kæmpe på ukrainernes side, så jeg overgav mig og tog min beslutning for længe siden.” 

“Fordi det ikke var Ukraine, der angreb Rusland, men det var Putin der angreb Ukraine.”

“Jeg kan ikke gå i krig mod mine slægtninge, min søster, min onkel og min datter.” 

Det er uklart, hvad fremtiden bringer for Yevgeny, hvis kone og barn stadig er i Rusland.

I mellemtiden har Putin annonceret en delvis mobilisering i Rusland, da krigen i Ukraine nærmer sig syv måneders mærket.

Putin advarede også Vesten om, at Rusland ville bruge alle de midler, det havde til rådighed, for at beskytte sit territorium og sagde: 

“Det er ikke et bluffnummer.” 

Han beskyldte Vesten for at deltage i “nuklear afpresning” og bemærkede udtalelser fra nogle højtstående repræsentanter for de førende NATO-stater om muligheden for at bruge atomvåben til masseødelæggelse mod Rusland.

Han tilføjede: 

“Til dem, der tillader sig sådanne udtalelser om Rusland, vil jeg minde jer om, at vores land også har forskellige ødelæggelsesmidler og til separate komponenter og mere moderne end NATO-landenes, og når vores lands territoriale integritet er truet, for at beskytte Rusland og vores folk, vil vi helt sikkert bruge alle de midler, vi har til rådighed.”  

Det samlede antal reservister, der skal indkaldes, er 300.000, oplyser russiske embedsmænd.

Kun dem med relevant kamp- og tjenesteerfaring vil blive mobiliseret, sagde den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu. 

Han tilføjede, at der er omkring 25 millioner mennesker, der opfylder disse kriterier, men kun omkring en procent af dem vil blive mobiliseret.

Putins tale til nationen kommer dagen efter, at russisk kontrollerede regioner i det østlige og sydlige Ukraine annoncerede planer om at afholde afstemninger om at blive en integreret del af Rusland. 

De Kreml-støttede bestræbelser på at opsluge fire regioner kan sætte scenen for Moskva til at eskalere krigen efter de seneste ukrainske succeser på slagmarken.