Russisk oberst skudt i eget hjem

22/6/22 11:48

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den russiske oberst Vadim Zimin, der plejede at bære Putins kuffert, er blevet skudt i sit hjem i Moskva og er nu på hospitalet.

Den russiske oberst, der plejede at bære den russiske præsident Putins kuffter - også kaldet 'atommappe', er blevet skudt i sit hjem nær Moskva.

Vadim Zimin, den pensionerede 53-årige oberst, blev skudt i sit hjem og er nu alvorligt syg på intensiv, siger rapporter.

Oberst Zimin havde været ansvarlig for den atome dokumentmappe i sin tid som et aktivt medlem af den føderale sikkerhedstjeneste, ledsaget af Putin og bar hans dokumentmappe. Det skriver Daily Star.

Obersten skulle sammen med tidligere præsident Boris Jeltsin have udført den betroede rolle for den nuværende russiske præsident, idet han håndterede kufferten tilhørende til den 69-årige russiske leder.

Zimin havde været medlem af FSS og steg i graderne, indtil han fik stillingen som oberst under Putin.

Men den præcise rolle for obersten er endnu ukendt. Den tidligere KGB-spion blev fundet med skudsår i køkkenet i hans lejlighed i Krasnogorsk, Moskva.

Hustruen til Zimin, en læge, havde været ude af huset, da hun efter sigende behandler soldater, der kæmper i invasionen af ​​Ukraine.

Den 53-årige oberst var i husarrest for anklager om modtagelse af bestikkelse efter at have tiltrådt toldvæsenet i en overordnet rolle, hvor Zimin nægtede enhver fejl.

Det var Zimin's bror der opdagede ham i lejligheden, der angiveligt var på badeværelset på tidspunktet for skyderiet, og så den 53-årige i en blodpøl med et sår i hovedet.

Han fortæller, at den undvigende oberst, som sjældent blev fotograferet, blev fundet såret med en Izh 79-9TM pistol liggende i nærheden.