Russisk soldat anholdt: Filmede overgreb på baby

10/4/22 11:42

Ida Hansson

Foto: Privat
En russisk soldat er anholdt, efter at have filmet sig selv begå overgreb på en lille baby.

En russisk soldat er angiveligt blevet tilbageholdt i sit hjemland, efter at modbydelige optagelser af en baby, der blev voldtaget, har cirkuleret på nettet. Det skriver DailyStar. 

Den anholdte mand er af russiske medier blevet identificeret som Alexei Bychkov. Det menes at han blev født i 1997 og bor i Krasnodar-territoriet.

Foto: Privat

Foto: Privat

Ifølge en rapport fra Mirror menes videoen at stamme fra Ukraine-konflikten.

Videoen er blevet delt på sociale medier inklusive Telegram. Ukrainske medierapporter tyder på, at Bychkov sendte de afskyelige billeder og video til andre soldater, og det spredte sig derfra.

Mange mennesker har taget til sociale medier for at opfordre alle, der kommer i kontakt med det modbydelige klip, at rapportere det - sammen med en advarsel til alle, der deler det krænkende indhold.

BBC-reporter Shayan Sardarizadeh postede følgende advarsel på Twitter i går eftermiddags: "Jeg håber, at dette er klart for alle, men at poste den forfærdelige video af en russisk soldat, der misbruger [...] en baby på Twitter eller en hvilken som helst anden platform, er en strafbar handling. Så snart du ser det på dit feed, censureret eller ucensureret, skal du lukke videoen og derefter rapportere det."

I går aflagde den britiske præmiereminister Boris Johnson et overraskelsesbesøg i Kiev, hvor han talte med præsident Zelensky.

Han fordømte kraftigt de "krigsforbrydelser", der blev afsløret i kølvandet på russisk tilbagetrækning.

"Jeg tror, ​​hvad Putin har gjort i byer som Bucha og Irpin, har permanent forurenet hans omdømme og hans regerings omdømme," sagde han.

Zelensky hilste Storbritanniens "afgørende og betydelige støtte" til sit land velkommen, da han opfordrede andre vestlige allierede til at intensivere presset på Moskva.

Ruslands FN-ambassadør Vassily Nebenzia fortalte derefter Sikkerhedsrådet, at russiske tropper ikke retter sig mod civile, og afviser anklager om misbrug som løgne.

Han sagde, at mens Bucha var under russisk kontrol, "udsattes ikke en eneste civil for nogen form for vold".