Russiske børnehavebørn klædt ud som kampvogne prydet med et 'Z'

09/5/22 05:47

Ida Hansson

Foto: Twitter via DailyMail
I dag fejrer Rusland sejrsdagen, og Putin menes at forberede sig på at holde en kæmpe parade i Moskva. Dette på trods af, at 25.000 af hans soldater dør i Ukraine og ny offensiv er gået i stå.

I spidsen for gruppen af ​​elever var en ung dreng klædt ud som en russisk kampvogn med et hvidt 'Z'-symbol på forsiden - et fællestræk ved Moskvas militærkøretøjer, der i øjeblikket er involveret i kampe i Ukraine.

Drengen blev vist i militæruniform og læderhjelm, mens et russisk flag vajede på den camouflerede paptank, der var formet omkring ham.

Andre børn var udklædt som kampfly, soldater og hærmedicinere. Mindst to mere var også klædt ud som kampvogne, dekoreret med røde sovjetiske stjerner.

Deres lærere bar også lignende militærkostumer i sovjetisk stil, da klassen paraderede gennem børnehavens lokaler. Det skriver DailyMail.

Foto: Twitter via DailyMail

Foto: Twitter via DailyMail

Foto: Twitter via DailyMail

Foto: Twitter via DailyMail

Det er ikke umiddelbart klart, hvor i Rusland børnehaven er.

Det hvide 'Z' er blevet et vigtigt propagandasymbol i Rusland, siden Vladimir Putin lancerede sin brutale invasion af Ukraine den 24. februar.

Det forventes, at symbolet vil få en fremtrædende plads i Victory Day-paraderne, der afholdes over hele Rusland i dag (9. maj), hvor en parade ruller igennem Moskva.

Nogle analytikere havde forudsagt, at Putin ønskede at være i en position, hvor han kunne erklære en form for sejr i Ukraine den 9. maj.

Nogle skøn tyder dog på, at så mange som 25.000 russiske soldater er blevet dræbt i kampe, da Moskvas tropper blev mødt med voldsom modstand.

Putin forventes nu, at bruge begivenheden til officielt at erklære krig mod Ukraine, eller i det mindste annoncere en mindre sejr i byer som Mariupol - hvor ukrainske krigere i øjeblikket tager et sidste opgør mod Putins styrker.