Russiske krigsforbrydere: "Krigen er en fiasko"

01/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Alexander Ivanov og Alexander Bobykin er blandt de yngste krigsforbrydere i konflikten.

Mest læste i dag

Alexander Bobykin på 26 og Alexander Ivanov på 21, var i en artillerienhed, der affyrede mindst 38 missiler mod civile og ødelagde en skole i krigens tidlige dage.

Mediet The Sun var ved Kotelevska-distriktsretten i Poltava-regionen i går, da de hver modtog 12-års fængsel.

På trods af begivenhedens størrelse, sad de begge følelsesløse, da dommen afsagdes. Men før de blev ført væk, fortalte Bobykin, at det hele havde været en fejl, og han ønskede, at "den blodige konflikt ville ende". Han stemplede den endda som en "fiasko" af Vladimir Putin.

Parrets enhed affyrede Grad-missiler ind i Ukraines Kharkiv-region fra nabolandet Belgorod i Rusland. Beskydningen ødelagde en skole i byen Derhachi, men forårsagede ingen tilskadekomne, sagde anklagere.

Bobykin og Ivanov - beskrevet som en artillerifører og en skytte, blev taget til fange efter at have krydset grænsen.

En specialist politiefterforskning, der samarbejder med anklagere i Kharkiv, har stillet dem for retten.

I retten i går talte Bobykin til The Sun og insisterede på, at han fortrød sine handlinger og endda ønskede at hoppe af for at slutte sig til de ukrainske styrker.

Den ekstraordinære ordveksling varede et par minutter, før hans håndjern blev sat på igen, og han og hans medtiltalte blev ført væk.

Bobykin blev spurgt, hvorfor han gjorde, hvad han gjorde, om han havde fortrudt noget, og hvad han mente om, hvordan krigen var gået for Rusland. Han talte i korte sætninger uden følelser og sagde: "Jeg vil skifte til det ukrainske militær.

"Putin burde stoppe krigen nu. Det er en fejl. Krigen er en fiasko. Jeg er tilfreds med mine forhold i fængslet. Min familie ved, at jeg er her. Jeg har ændret mening om, hvad jeg gjorde. Min dom er sand," sagde han.

Til sidst blev han spurgt, om Putin havde været en fiasko. Svaret kom hurtigt: "Ja."

Anbefalet til dig