Russiske soldater bruger voldtægt som terrorstrategi

17/5/22 06:42

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ifølge en advokat voldtager russiske soldater kvinder og børn som en del af deres strategi.

Ifølge en menneskerettighedsadvokat har russiske tropper brugt voldtægt som en del af deres strategi i krigen med Ukraine.

Udtalelsen kommer efter rystende rapporter om seksuelle overgreb fra Putins tropper ved frontlinjen fortsætter med at vokse efter hærens tilbagetog fra de østlige områder af nationen.

Aktivister fra Human Rights Watch hævder, at disse ikke er isolerede forbrydelser, men en del af en russisk strategi for at indgyde yderligere frygt hos ukrainske borgere.

Nogle kvinder blev endda efter sigende voldtaget offentligt i et forsøg på at skræmme lokalbefolkningen. I sidste måned blev en soldat tilbageholdt hjemme, efter at modbydelige optagelser af en baby, der blev voldtaget, blev delt på nettet.

For at gøre det hele meget værre, er en 14-årig pige, der blev voldtaget af fem mænd i Bucha, nu gravid. Det skriver TheSun.

"I betragtning af den fordærv, som Putin og hans russiske styrker allerede har udvist ved at udslette store dele af Ukraine og massakrere hele samfund, er det måske ikke overraskende, at Human Rights Watch netop har udgivet en rapport, der beskriver voldtægt og seksuel vold af russiske soldater mod ukrainske civile, inklusive babyer og børn," sagde Kathleen Hallisey, Senior Associate hos Hugh James Solicitors i en kommentar til de skræmmende rapporter.

Hun tilføjede, at selvom voldtægterne kan være noget som folk føler, at de "ikke kan gøre noget ved", så var det vigtigt, at offentligheden lagde pres på politikere for at forfølge retfærdighed mod højtstående militærledere, der tillader at dette sker.

Dame Barbara Woodward, Storbritanniens ambassadør i FN, kommenterede, at der nu var en meget reel risiko for en tabt generation, og en fortsættelse af ​​en cyklus af vold forårsaget af russiske krigsforbrydelser.