Russiske soldater bryder sammen: "Det eneste, jeg vil lige nu, er at dræbe mig selv"

02/3/22 14:30

Ida Hansson

Foro: Shutterstock
De russiske soldater anede ikke, hvad de gik ind til.

Vladimir Putins demoraliserede og desillusionerede tropper flygter fra krigen i Ukraine og overgiver sig uden kamp, ​​hævder rapporter.

Da Ruslands styrker løber tør for mad og brændstof, har nogle tyet til plyndring, mens andre efter sigende endda saboterer deres eget militærudstyr i et forsøg på at komme ud af krigen. Det skriver TheSun.

Putins angreb på Ukraines hovedstad Kyiv ser ud til at være gået i stå, da kampene begynder på den syvende dag, hvor 6.000 russiske tropper indtil videre er dræbt i konflikten.

Nu dukker der optagelser op af tilfangetagne russiske soldater, der græder, mens de hævder, at de ikke anede, hvad de kunne forvente i Ukraine.

Opsnappede radiomeddelelser indikerer, at tropper ikke adlyder ordrer fra Moskva om at beskyde ukrainske byer, og de klager over at være løbet tør for mad og brændstof.

I en optagelse fra af det britiske efterretningsfirma ShadowBreak mister en soldat besindelsen, da han spørger, hvornår der kommer mad eller brændstof.

"Vi har været her i tre dage! Hvornår fanden er den klar?" råber han. Dette er rapporteret i The Telegraph.

En tredje optagelse byder på en anspændt ordveksling, hvor den samme soldat nægter at bruge artilleri på et område, indtil de civile er rejst.

Nogle af beskederne var "bevis på krigsforbrydelser", da de afslører, at Kreml beordrede russiske tropper til at affyre missiler ind i byområder, hævdede ShadowBreak-grundlæggeren Samuel Cardillo.

Separate videoer menes at vise frustrerede russiske tropper, der trækker sig tilbage, mens en soldat siges at have sendt en sms til sin mor: "Det eneste, jeg vil lige nu, er at dræbe mig selv."

Foto: Ukendt/Russisk soldat

Foto: Ukendt/Russisk soldat

En højtstående amerikansk forsvarsembedsmand fortalte tirsdag journalister, at Ruslands styrker har stået over for store problemer, efter at Putins håb om en hurtig overtagelse af Kiev blev knust.

Nogle enheder er angiveligt ved at løbe tør for mad og brændstof, mens en række tropper var meget uerfarne og ikke engang vidste, at de blev sendt i kamp.

Soldater, der er desperate efter at undgå kamp, ​​har endda "bevidst slået huller" i deres køretøjers benzintanke, sagde en amerikansk embedsmand til New York Times.

En række ubekræftede videoer og billeder på sociale medier viser dyre russiske militærkøretøjer forladt af tropper, ofte fyldt med brændstof og fuldt lastet.

Det ene billede viser en russisk termobarisk TOS-1A-tank - en såkaldt "vakuumbombe" erobret af den ukrainske hær.

Tweetet hævder, at tanken var efterladt i god stand og fuldt lastet.

Rob Lee, en ph.d.-studerende ved King's College Londons Department of War Studies, delte billeder af et forladt russisk kortdistance luftforsvarssystem, en Tor-M2, efterladt af tropper i Ukraine.

I Mykolaiv blev der efterladt russisk udstyr, samt køretøjer med motoren kørende ved siden af vejen.