Russiske soldater overgiver sig: Nægter at kæmpe i Ukraine

14/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putins russiske soldater 'nægter at kæmpe' i Ukraine og overgiver sig i massevis.

Mest læste i dag

Russiske soldater nægter at bekæmpe deres ukrainske modstandere, og overgiver sig i massevis.

I går afslørede blandt andre Daily Star, at Ruslands fejlslagne krig i Ukraine har kostet landet dyrt i våben på bare tre uger efter, at dets tropper var blevet skubbet tilbage i Ukraine næsten lige til, hvor de var i 2014 – hvor Ukraine endda sendte tropper tilbage til Donbass-regionen .

Som en del af et ukrainsk strategisk træk har landet genvundet det meste af sit tabte territorium, hvilket betyder, at Rusland har brugt cirka seks måneder på at invadere landet og komme væk med næsten ingenting. Faktisk har de tabt mere, end den har vundet.

Og nu overgiver soldaterne sig i hobetal.

Ifølge Serhiy Haidai, guvernøren i Luhansk, "forstår de russiske soldater håbløsheden i deres situation".

"Ved at vide om antallet af døde (omkring 43.000), nægter russiske tropper at kæmpe på Ukraines territorium, betalinger til de sårede besættere er blevet standset. Den Russiske Føderations militære kommando suspenderede afsendelsen af ​​nye, allerede dannede enheder til Ukraines territorium," sagde han og fortsatte:

"Det ukrainske flag, som vores guerillaer rejste i aftes over administrationsbygningen i Kreminna, forbliver intakt, da russerne nu ser ud til at have forstået alt, så de ikke tør tage det ned. Russere og deres samarbejdspartnere flygter fra Luhansk-regionen på vej mod Rusland."

Russiske ledere har endnu ikke kommenteret, at de brugte seks måneder på at invadere et land, kun for at dets hær skulle blive skubbet endnu længere tilbage, end det var til at begynde med. Det skriver Daily Star.

Putin havde håbet at overtage Ukraine på kun 72 timer tilbage i februar, men han ser nu ud til at lide et pinligt nederlag.

Anbefalet til dig