Russiske soldater sprængt i luften af deres egen mine: Ukrainerne prankede dem

Af: Naja Radik

|

31/08/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En russisk soldat er angiveligt blevet dræbt og en anden såret, efter at de blev narret til at løbe ind i et hus, der indeholdt deres egen hærs landminer, af et ukrainsk prank opkald.

Lige nu læser andre også

En gruppe russiske soldater er blevet sprængt i luften af en af deres egne miner, efter at de blev narret af et ukrainsk prank opkald. 

Tropperne, der var blevet udstationeret i Mariupol, tog angiveligt til et hjem i udkanten af slagmarksbyen, efter at de modtog et opkald om, at medlemmer af Ukraines Azov-regiment var stationeret der.

Et telegram fra byens borgmester sagde, at de derefter boltrede sig inde i forventning om at finde dem, kun for at blive sprængt af ammunition, der tidligere var lagt der af russiske styrker. 

Den moralforstærkende krigsbesked, hævdede, at en af tropperne blev dræbt i eksplosionen, mens en anden blev indlagt på hospitalet, efter at have mistet en del af sine ben.

Mariupols borgmesterkontor hævdede, at en af russerne blev dræbt, mens en anden mistede noget af sine ben. 

Azov-regimentet, også kendt som Azov-bataljonen, er en kontroversiel gruppe soldater, der officielt blev indarbejdet i Ukraines nationalgarde i 2014 efter at have generobret Mariupol fra pro-russiske separatister i juni samme år. 

En række tropper er blevet beskyldt for forbindelser til nynazismen, efter at de blev fotograferet iført SS- og hagekorssymboler. 

I en separat udvikling mandag blev russiske tropper advaret på flugt fra Ukraine af præsident Volodymyr Zelenskyj, da hans styrker indledte en større offensiv.

Det ukrainske militær forsøger i øjeblikket at genvinde invaderet territorium nær den sydlige by Kherson, efter at have mistet området tidligere på året.

Rusland reagerede på angrebet ved at hævde, at angrebet var slået fejl, selvom det menes, at have forstyrret deres forsyningskæde gevaldigt.

Den igangværende krig har krævet tusindvis af liv og fordrevet millioner, men de seneste uger har intense kampe resulteret i noget af et dødvande, hvor Rusland kæmper for at opnå yderligere gevinster.

Der har været rygter om, at russiske tropper bevidst har skadet sig selv for at undgå kamp, mens 1000 nægtede at vende tilbage fra tjeneste i Kasakhstan. Det skriver Mirror.

I en tale sent igår sagde Zelenskyj: 

“Hvis de vil overleve, er det på tide, at det russiske militær stikker af. Gå hjem.”

Anbefalet til dig