Russiske tropper skyder flammekastere mod sine egne mænd

11/5/22 08:16

Ida Hansson

Foto:Shutterstock
Ifølge kilder i Ukraine affyrede russiske tropper et Zantsepek flammekastersystem mod en position besat af egne mænd.

Russiske tropper har ved et uheld angrebet en af ​​deres egne enheder i Ukraine med et kraftigt flammekastersystem.

På Facebook udsendte Ukraines 97. infanteribataljon et ironisk tak for det ødelæggende angreb, som endnu ikke er blevet anerkendt af russiske kilder.

"Ledelsen af ​​den 97. infanteribataljon udtrykker sin tilfredshed med handlingerne fra de russiske besættere, som i dag, ved at bruge det tunge Zantsepek flammekastersystem i Zaporizhzhya-retningen, brugte det mod deres positioner og faktisk brændte de racistiske besættere på ukrainske jord. Sådanne handlinger bliver positivt opfattet og støttet på alle måder af det ukrainske militær," lød meddelelsen fra Ukraine.

OS-1 raketter samt termobariske flammekastere blev angiveligt brugt i operationen. TOS-1 Buratino, en stor løfteraket monteret på et T-72 kampvognschassis, kan levere termobariske sprænghoveder, som lægger et rullende skudfelt, der kan eliminere store fjendtlige troppeformationer i løbet af få sekunder.

Foto: Shutterstock/ TOS-1 Buratino

Foto: Shutterstock/ TOS-1 Buratino

Det blev bekræftet i marts, at våbnet var blevet opdaget som en del af Ruslands invasionshær, og senere rapporter afslørede, at ukrainske styrker havde fanget mindst én Buratino og havde brugt det mod russerne.

Rusland har ikke offentligt kommenteret hændelsen, og det er uklart, hvor stor skade der blev påført Putins tropper. Det skriver DailyStar.

Der har været påstande fra samme region om, at demoraliserede russiske tropper har vandaliseret sine egne køretøjer, så de ikke kan sendes i kamp.

Ifølge ukrainske kilder har russiske tropper bevidst beskudt sine egne køretøjer for at bremse sin egen fremrykning til frontlinjen.