Ryanair advarer alle passagerer om at medbringe mobiltelefoner om bord på fly

Af: Naja Radik

|

14/07/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ryanair er begyndt, at advare passagererne om problemer, der kan opstå ved at tage telefoner og bærbare computere med på fly.

Lige nu læser andre også

Farerne ved, at deres elektriske apparater overophedes, mens de er i luften, betragtes som så alvorlige, at de medtages i sikkerheds briefingen inden start.

Oplysningerne er blevet tilføjet til flyselskabets sikkerheds introduktion før flyvningen, sammen med, hvad de skal gøre i nødstilfælde. 

Passagerer bliver bedt om, at informere stewardesser, hvis deres enhed overophedes eller går tabt i sæderne. 

Det menes, at det nye budskab nu er en vigtigere del af informationen før flyvningen, end den del, der omhandler redningsveste, hvor disse midler kun bruges under ekstreme omstændigheder. 

Med overophednings anordninger, der potentielt forårsager brande om bord, ses de mere som en umiddelbart trussel end hvis flyet lander i vand. 

Næsten hver passager om bord, vil have mindst en enhed, der indeholder et lithium-ion-batteri, og nogle vil have flere. 

Men med billige batterier tilgængelige online, der måske ikke opfylder sikkerhedsstandarder, er risikoen for overophedning af en telefon, bærbar computer eller tablet en mulighed. 

Den civile luftfartsmyndighed, der er ansvarlig for flysikkerheden i Storbritannien, har tidligere advaret om risikoen ved forfalskede batterier og sagt, at de udgør en “betydelig risiko for flysikkerheden”. 

I en video, der er oprettet for at demonstrere faren ved overophedning i elektriske apparater, hævder CAA, at: 

“Enhver brand om bord på et fly, især en, der involverer lithiumbatterier, har potentialet til, at være katastrofal.”

CAA siger, at brande forårsaget af lithium-ion-batterier, endda kan være i stand til, at undvige brandsikkerheds systemer om bord på fly, og at passagerer kun bør få nye batterier fra pålidelige steder.

De sagde:

“Lithiumbatterier er meget sikre, men på grund af deres høje energi så, hvis vi ikke behandler dem med omhu, eller vi misbruger dem, kan de antændes.”

“Det er også meget vigtigt, at man kun køber udskiftningsbatterier fra velrenommerede kilder, da dårlig kvalitet eller forfalskede batterier, har været årsag til en række brande om bord på fly.”

“Men flyenes lastrum er udstyret med brandbekæmpelses systemer, er disse muligvis ikke effektive mod lithiumbatteribrande.”

Anbefalet til dig