Rygter tvinger det svenske kronprinspar til at udtale sig offentligt

Af: Ida Hansson

|

21/02/2022

Foto: Shutterstock
Det svenske kronprinspar har været tvunget til, at komme med en offentlig udtalelse.

Mest læste i dag

Efter rygter om en forestående skilsmisse mellem kronprinsesse Victoria og Daniel, afviser kongefamilien nu spekulationerne.

"For at beskytte vores familie ønsker vi én gang for alle at gøre det klart, at de rygter, der nu spredes, er fuldstændig ubegrundede," skriver parret i et unikt opslag.

I opslaget, offentliggjort på Kongehusets sociale medier, skrev kronprinsparret at det er blevet kendt for dem, at der spredes rygter om deres ægteskab.

Det er parret selv, som har underskrevet opslaget, og de skiver at  “der er et udbredt negativt rygte" og påstande om "forræderi i forholdet og en forestående skilsmisse" mellem dem.

Et rygte som de altså afviser på det kraftigste. Det oplyser svenske SVT.

- Det her er virkelig en undtagelse fra reglen. Trods tidligere afslag til etablerede medier fortsætter rygtespredningen, og den har nået en sådan magt og omfang, at kronprinsesseparret i dialog med kommunikationsafdelingen har valgt at komme med denne udtalelse, siger Thorgren til SVT Nyheter.

At kongehuset går ud og afviser et rygte på sine officielle platforme, kan have mange forskellige forklaringer, siger Orla Vigsø, professor i mediekommunikation ved JMG, Göteborgs Universitet. Hvor længe rygterne har cirkuleret, og om de påvirker parrets børn, kan have været med i vurderingen.

Kronprinsesse Victoria og Daniel blev gift den 19 juni 2010, og har sammen børnene prinsesse Estelle og prins Oscar.

 

Anbefalet til dig