Rygterne om Putins helbred fortsætter: Falder i søvn i møde

05/7/22 09:44

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Der gættes på livet løs om den russiske præsidents helbred.

Putins helbredsfrygt er eskaleret, efter at præsidenten så ud til at falde i søvn under et møde i Kreml med sin forsvarsminister.

Den russiske leder så oppustet ud, og det rygtes at han er under invaliderende kræftbehandling.

Han blev set sammenkrummet og med blanke øjne i de utrolige optagelser. Der blev dog hurtigt skiftet fokus i klippet, da det så ud til, at han 'gled væk'.

I videoen ses den 69-årige Putin i Kreml bøjet over sit skrivebord, mens han uentusiastisk lykønsker sine tropper med at "befri" den østukrainske region Luhansk.

Siddende i et iscenesat tv-møde med forsvarsminister Sergei Shoigu fortæller en udslidt Putin sine styrker, der kæmpede i kampagnen for at erobre den strategisk vigtige region for at "hvile og udvikle deres kampkapacitet".

Rusland planlægger at lancere en jernbaneforbindelse mellem dens sydlige Rostov-region og Donetsk- og Luhansk-regionerne i det østlige Ukraine, rapporterede det statslige nyhedsbureau TASS tirsdag med henvisning til Rostov-regionens regering.

Rusland etablerede fuld kontrol over Luhansk-regionen søndag og kæmper for at drive ukrainske regeringsstyrker ud af det omstridte Donetsk. Det skriver The Sun.

Ursula von der Leyen, formanden for Europa-Kommissionen, har sagt, at Kremls mål er ødelæggelsen af ​​Ukraine.

Hun sagde, at Rusland ønskede at underminere Ukraines eksistens.

EU vil oprette en genopbygningsplatform for at koordinere genopbygningen af ​​Ukraine, når krigen slutter, tilføjede hun.