Rystende: 10-årige børn arbejdede ulønnet på McDonald's midt om natten

16/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Børnene var meget unge, og arbejdede helt uden løn.

Mest læste i dag

Det er kommet frem, at to 10-årige børn har arbejdet på en McDonald's-restaurant i Louisville. Nogle gange indtil kl. 02.00 om natten, lyder det fra det amerikanske arbejdsministerium.

Afsløringen var en del af en undersøgelse af overtrædelser af børnearbejdslovgivningen i den sydøstlige USA.

De fandt også tre franchisetagere, der ejer mere end 60 McDonald's-restauranter i Kentucky, Indiana, Maryland og Ohio, hvor der arbejdede 305 børn, der arbejdede mere end de tilladte timer og udføre opgaver, der er forbudt for unge arbejdere, lød det fra Labour Department i en erklæring.

Blandt andet fandt efterforskere fra afdelingens løn- og timeafdeling, at at to 10-årige børn på et McDonald's i Louisville var ansat - men ikke betalt - og nogle gange arbejdede så sent som til kl. 02.00. Det skriver CNN.

"Disse rapporter er uacceptable, dybt bekymrende og strider mod de høje forventninger, vi har til hele McDonald's-brandet. […] Vi er forpligtet til at sikre, at vores franchisetagere har de ressourcer, de har brug for, for at fremme sikre arbejdspladser for alle medarbejdere og opretholde overholdelse af alle arbejdslove," sagde Tiffanie Boyd, senior vicepræsident og chief people officer hos McDonald's USA til CNN.

De tre franchisetagere står over for tilsammen $212.754 i bøder for krænkelserne af børnearbejde, hedder det i en erklæring.

"Alt for ofte undlader arbejdsgivere at følge børnearbejdslovgivningen, der beskytter unge arbejdere. Under ingen omstændigheder bør der nogensinde være et 10-årigt barn, der arbejder i et fastfood køkken omkring varme griller, ovne og frituregryder," sagde Karen Garnett-Civils, agenturets løn- og timedistriktsdirektør, i en erklæring.