Rystende afsløring: Familier med millionindkomst får skattefri hjælpecheck

11/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Penge ment som fattighjælp, går til familier med millionindkomst

Mest læste i dag

Der er sikkert mange forskellige idéer om hvad der definerer “udsatte familier” - men de færreste mener nok, at familier med en millionindkomst ikke ligefrem falder ind under den klassificering.

Men alligevel står 575 familier med netop den væsentlig højere gennemsnitlige indkomst, til at få del i kagen, skriver Ekstra Bladet.

Forslaget om den særlige inflationshjælp til såkaldt udsatte børn, er blevet lanceret af SMV-regeringen samt Radikale Venstre, SF og Alternativet. I alt lyder pengepuljen på hele 300 millioner kroner.

Sammenlagt står 40.500 borgere til at få del af den økonomiske hjælp. Pengene bliver fordelt således, at der er tale om et beløb på 7.500 skattefri kroner til første barn,3.750 skattefri kroner til andet barn, og 2.250 skattefri kroner til tredje barn.

Men nu kan tal fra Beskæftigelsesministeriet bringe nyheden om, at familier der nok ikke just kan beskrives som “udsatte familier” også står til at få den økonomiske støtte.

Enhedslisten er et af de partier, der ikke har støttet op om forslaget. Og netop de afslørende tal er langt fra tilfredsstillende for partiets finansordfører, Pelle Dragsted.

- Det viser, hvor dum den såkaldte inflationshjælp er. Partierne bag har valgt at tage penge op af lommen på de allerfattigste familier, for det var det, man gjorde, da man afskaffede det midlertidige børnetilskud, fortæller ordføreren og fortsætter:

- Og så har man valgt at fordele pengene på en måde, så også ret velstående familier får adgang til den her hjælp.