Rystet efter besøg i Bilka: “Jeg bliver rasende”

25/1/21 07:43

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Efter flere henvendelser ville han se det med egne øjne.

Cliff Præstegaard der er formand for HK Handel Østjylland, har i de debatindlæg på fyens.dk, delt sit raseri over kundernes opførelse. 

Efter flere henvendelser fra medlemmer, som havde fortalt at de blev pressede over, at kunderne ikke overholder myndighedernes anbefalinger, besluttede han selv at tage en tur i Bilka.

Det stod hurtigt klart for ham, at det desværre var rigtigt. Med egne øjne, kunne han allerede på parkeringspladsen konstatere at der var mange besøgende i Bilka - men især på grund af en helt særlig årsag.

Det var nemlig ikke kun én person pr. bil, det var hele familier som var på “udflugt” i hypermarkedet. På trods af at anbefalingerne lyder på, at man kun bør handle én pr. Husstand - så var det klokkeklart, at dette på ingen måde blev overholdt.

Han når ikke langt på sin tur, før han kan konstatere at størstedelen af kunderne ikke er alene ude og handle. De fleste går rundt som hele familier og ikke mange handler alene. De fleste går endda rundt og “hygger sig” med at handle.

Får kæmpe skideballe

“Jeg bliver rasende. Ikke nok med, at kunderne udsætter hinanden for smitte med coronavirus, så er medarbejderne i den grad udsatte. Nogle kunder går rundt og hygger og opfører sig, som om de er på udflugt,” skriver han.

Han beretter om, at nogle af de medlemmer han besøger har det svært psykisk. De er nervøse og det har fået hårde psykiske følger. Flere er tæt på både at få angst og depression, som følge af det udsatte job.

I Bilka overværer han også en episode, hvor en medarbejder venligt kommenterer på, at en hel familie er ude og handle sammen - det falder bestemt ikke i god jord hos familien. Medarbejderen modtager en skideballe fra familien - og ifølge Cliff Præstegaard ser det ikke ud til at være det den første episode.

“De butiksansatte er nogle af hverdagens helte. De har arbejdet gennem to nedlukninger. Siden 11. marts sidste år har de trodset smittefaren og sørget for, at du og din familie kan få mad på bordet. Så lad os nu passe på dem. Send én af sted for at handle, sprit hænder og hold afstand. Det har de butiksansatte fortjent,” lyder det fra Cliff Præstegaard, der er dybt chokeret over kundernes opførsel.