Så åbner grænsen til Tyskland

Nyheder
Tyskland åbner for grænsen. Foto: Shutterstock
Overfor Flensborg Avis oplyser pressechef for Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günthers, at ministerpræsidenten har overtalt den tyske indenrigsminister Horst Seehofer til trinvis at åbne for indrejse fra Danmark til Tyskland fra den 15. maj.

Mest læste i dag

Danskerne har længe ventet på udmeldinger fra Tyskland i forhold til, hvornår grænsen ville blive åbnet. Nu er der endelig lagt en dato fast for, hvornår de første spadestik i retningen af en komplet genåbning tages. 

Det var det danske mindretalsparti i Sydslesvig, der i sidste uge lagde pres på delstatsregeringen i Kiel, så grænserne kunne genåbnes. 

Danmark er begyndt at lade familier og ægtefæller besøge hinanden på tværs af grænserne, og nu åbnes der så op den modsatte vej. 

Det betyder også, at sommerhusejere, der er bosat i Tyskland kan rejse mod egne sommerhuse igen. Det fortæller Flensborg Avis. 

Der er ikke nogen konkret plan for, hvordan grænsen genåbnes og hvordan det skal blive muligt at rejse fra Danmark til Tyskland. 

Nu skal omfanget af genåbningen af grænsen forhandles inden der meldes mere ud. Det sker på onsdag hvor Angela Merkel mødes med de tyske delstaters regeringschefer.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig