Så blev det Magnus Heunickes tur

Foto: Shutterstock

Mandag aften kom turen til sundhedsminister Magnus Heunicke.

Rigtig mange danskere bliver i disse dage vaccineret mod covid-19. Det er stort set muligt for alle danskere, der gerne vil vaccineres at blive det, da langt de fleste aldersgrupper nu kan komme til.

Størstedelen af politikerne i Folketinget har modtaget deres første vaccine, og for sundhedsminister Magnus Heunicke er turen nu kommet til vaccine nummer 2.

Det fortæller sundhedsministeren selv om i et Tweet mandag aften.

Foruden Heunicke der modtager sit stik nummer to, tager han også sin 13-årige datter med, som skal have sit første stik.

“Så har vi kurs mod vaccineland,” lyder det indledningsvist fra Magnus Heunicke, der følger op med en selfie, hvor han sidder i sin bil.

Derefter fortæller han videre:

“I aften skal jeg have mit 2. stik, og vores datter på 13 skal have sit første,” fortæller sundhedsministeren.

Slutteligt takker han også de mange danskere, der i øjeblikket vælger at modtage en vaccine og ligeledes dem, der bestiller tid til deres mindste.

“Tak til alle, der hjælper med til, at vi har vaccineudrulning i verdensklasse. Også tak til jer, der booker vacciner til jer selv og jeres unge mennesker,” slutter sundhedsministeren af.

I skrivende stund er 45,4 % af den danske befolkning færdigvaccinerede. Det svarer til 2.655.067 danskere. Derudover har 67 % af danskerne fået det første stik. Dette svarer til 3.923.195 af befolkning.

Flest vaccinerede finder vi i Region Nordjylland og Region Sjælland.

I alt har knap 100.000 flere kvinder fået vaccinen end mænd.

Du kan se flere statistikker om covid-19-vaccinen i Danmark lige her