Så er de klar: Dagens smittetal

Af: Julie Møller

|

25/11/2021

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Nu er de seneste smittetal fra Statens Serum Institut opdateret.

Mest læste i dag

Det seneste døgn er 4.390 personer testet positive for corona. 

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

De positive testsvar er fundet i 183.797 pcr-prøver. 

Antallet af indlæggelser falder med 24 til 411. 

12 personer er døde med corona det seneste døgn. 

Ønsker at få mundbindet tilbage

De stigende smittetal har blandt andet resulteret i, at regeringen ønsker at indføre mundbind på en lang række områder igen, hvilket blandt andet omfatter i detailhandlen.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Men når Folketingets epidemiudvalg i dag skal tage stilling om et krav om mundbind i detailhandlen fra på mandag, så håber HK Handel på, at butiksansatte ikke omfattes.

“Vi byder det velkomment, hvis kunder nu skal have mundbind på i butikkerne. Vi ser også med bekymring på de stigende smittetal særligt i en tid, hvor vi går en travl shoppeperiode i møde med Black Friday og julehandel. Vi vil dog være kede af, hvis kravet om mundbind også skal omfatte butiksansatte”, siger Mette Høgh, formand i HK Handel, i  en pressemeddelelse.

Hun mener, det går hårdt ud over de ansattes arbejdsmiljø, hvis de skal have mundbind på dagen lang. 

“Det er meget indgribende i deres arbejdsdag at skulle have mundbind på en hel dag, og det går selvfølgelig udover deres arbejdsmiljø”.

I forhold til at begrænse smitten hos ansatte i detailbranchen, peger Mette Høgh på coronapasset.

På onsdagens pressemøde kom det også frem, at regeringen ønsker, at coronapasset tages i brug flere steder. I dag er det blevet vedtaget ved lov efter en hastebehandling i Folketinget, at arbejdsgivere fremover må kræve gyldigt coronapas af deres medarbejdere, når de skal på arbejde.

Folketingets epidemiudvalg mødes i dag klokken 17.00.

 

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig