Så er det officielt: Her er landets nye minister

19/11/20 13:30

Christian Granhøj Skouboe

Grundlovsdag talte Mette Frederiksen til danskerne. I dag har hun gennemført sin første ministerrokade. Foto: Socialdemokratiet
Nu er der sat navn på landets nye minister.

Så står det klart, hvem statsminister Mette Frederiksen (S) henter ind i regeringen. Det fortæller Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn udnævnes til minister for et nyoprettet Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Endvidere skifter Miljø- og Fødevareministeriet navn til Miljøministeriet under ledelse af miljøminister Lea Wermelin," skriver Statsministeriet

"Medlem af Folketinget Flemming Møller Mortensen udnævnes til minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde."

En af de nuværende ministre kan desuden se frem til, at han får mere at lave i fremtiden, oplyses det. 

Samtidig overføres ligestillingsområdet til Beskæftigelsesministeriet, således at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremover også benævnes minister for ligestilling."

Det sker der nu

"Statsministeren præsenterer telefonisk kl. 14.30 for Hendes Majestæt Dronningen den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og den nye minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde," fortælles det. 

"Umiddelbart herefter modtages den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og den nye minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde i audiens hos Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg."

Statsministeriet fortæller desuden, at de nye ministre herefter vil blive præsenteret for offentligheden på Amalienborg Slotsplads.