Så er det officielt: Her er landets nye minister

Grundlovsdag talte Mette Frederiksen til danskerne. I dag har hun gennemført sin første ministerrokade. Foto: Socialdemokratiet

Nu er der sat navn på landets nye minister.

Så står det klart, hvem statsminister Mette Frederiksen (S) henter ind i regeringen. Det fortæller Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn udnævnes til minister for et nyoprettet Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Endvidere skifter Miljø- og Fødevareministeriet navn til Miljøministeriet under ledelse af miljøminister Lea Wermelin," skriver Statsministeriet

"Medlem af Folketinget Flemming Møller Mortensen udnævnes til minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde."

En af de nuværende ministre kan desuden se frem til, at han får mere at lave i fremtiden, oplyses det. 

Samtidig overføres ligestillingsområdet til Beskæftigelsesministeriet, således at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremover også benævnes minister for ligestilling."

Læs også

Hospitalsbesøg koster 60-årig lang fængselsstraf

Det sker der nu

"Statsministeren præsenterer telefonisk kl. 14.30 for Hendes Majestæt Dronningen den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og den nye minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde," fortælles det. 

"Umiddelbart herefter modtages den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og den nye minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde i audiens hos Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg."

Statsministeriet fortæller desuden, at de nye ministre herefter vil blive præsenteret for offentligheden på Amalienborg Slotsplads.

Læs også

BREAKING: Nu er der nyt om Maddie

 

 

 

Læs også