Så er det officielt: Kæmpe cykelløb i Danmark udskydes

Nyheder
Sommeren er fyldt med udskudte eller aflyste events. Foto: Shutterstock
Tirsdag er der tikket endnu en corona-udskydning ind. Denne gang drejer det sig om det store cykelløb PostNord Danmark Rundt, som udskydes.

Mest læste i dag

Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed, PostNord Danmark Rundt, vil ikke blive kørt i august. For både PostNord og Danmarks Cykle Union vil samfundshensyn og hensyn til ryttere, teams, fans og frivillige altid være det vigtigste. Derfor er der også fuld forståelse og respekt for myndighedernes indsats for at bekæmpe corona-virus og for forbuddet mod større forsamlinger, understreger Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen.

"Både vi og hele cykeldanmark sukker efter cykelløb, men samfundshensyn vil naturligvis altid have førsteprioritet. Selvom PostNord Danmark Rundt har enorm betydning for dansk cykelsport, og det har store økonomiske konsekvenser at udskyde løbet, hverken kan eller vil vi gå på kompromis med sikkerheden eller myndighedernes anbefalinger, for vi er alle forpligtet til at passe endnu bedre på hinanden i denne tid," siger Henrik Jess Jensen.

Ganske enkelt ikke muligt

For løbets hovedsponsor gennem de sidste 25 år er PostNord Danmark Rundt en folkefest, som hele Danmark trygt skal kunne deltage i og glæde sig over, og derfor er beslutningen om at udskyde løbet en naturlig konsekvens af de omstændigheder, der lige nu påvirker hele samfundet, fastslår Stine Sander, Head of Parcels and Communications hos PostNord. 

"Det er ganske enkelt ikke muligt at afvikle løbet i august, og derfor er det den eneste rigtige løsning at forsøge at flytte løbet. PostNord Danmark Rundt skal nok komme stærkt tilbage, når tiden er rigtig. Vi glæder os allerede til at være med til at skabe Danmarks største folkefest på et senere tidspunkt," siger Stine Sander.

PostNord Danmark Rundt skulle have været kørt 11.-15. august 2020. Danmarks Cykle Union undersøger nu mulighederne for at finde en anden dato, som både imødekommer de danske sundhedsmyndigheders påbud og anbefalinger og tager hensyn til UCI’s internationale løbskalender. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig