Så er det officielt: Kongen var utro

28/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Eks-konge Albert II sammen med dronning Paola. Nu er det afgjort, at kongen fik et barn uden for deres ægteskab. Foto: Shutterstock
Efter lang tids tovtrækkerier indrømmer Belgiens tidligere konge, Albert II, nu, at han er far til kunstneren Delphine Böel.

Mest læste i dag

Det er efterhånden mange år siden, at offentligheden første gang fik kendskab til Delphine Böel. Hun har gennem alle årene holdt fast i, at Belgiens nu tidligere konge - Albert II - er hendes far. Kongen forsøgte i mange år at kæmpe tilbage og nægte ethvert kendskab til den nu 51-åriges kvinde. I 2013 tvang dårlig helbred dog Albert II til at abdicere og sige farvel til tronen.

Beslutningen om at trække sig tilbage havde dog den konsekvens, at den nu tidligere konge mistede den immunitet, som de kongelige er beskyttet af. Derfor blev han af myndighederne tvunget til at aflevere en DNA-prøve, da de mente, der var grund til at tro på Delphine Böels påstand. De idømte eks-kongen bøder hver eneste dag, indtil han afleverede prøven.

Siden dengang har de Albert II og Delphine Böels advokater været i krig med hinanden. Nu tyder det dog på, at de har sluttet fred. Mandag udsendte eks-kongens stab en pressemeddelelse, hvor Albert II anerkender sit faderskab af Delphine Böel og udtaler, at han nu betragter hende som sit "fjerde barn". Derudover kalder han den faderskabsag, der har kørt siden 2013, for "pinefuld", derfor har han nu taget initiativ til, at få sagen stoppet. 

Delphine Böels advokat, Marc Uyttendaele, udtaler til tv-stationen RTL, at kongens indrømmelse er en "lettelse" for hans klient. Noget tyder dog på, at familiefejden ikke er helt slut endnu. Advokaten siger nemlig ved samme lejlighed, at Delphine Böel har samme ret til at arve sin far, som eks-kongens tre andre børn- 

Anbefalet til dig