Så er det slut: "Vi er knuste"

Foto: Shutterstock

Nu står det klasrt, at det ikke bliver til noget i år.

"Omsider kom den officielle melding om sommerens restriktioner," skriver Roskilde Festival og tilføjer: "Som ventet kan vi ikke gennemføre Roskilde Festival til sommer."

Pressemeddelelsen kommer på baggrund af den netop indgåede aftale om yderligere genåbning af landet. Her blev det slået fast, det fra 21. maj bliver muligt at afvikle udendørs arrangementer som festivaler,  koncerter og sportsarrangementer med højst 2.000 deltagere. Deltagerne skal desuden opholde sig i sektioner, hvor der højst må være 200 personer i hver.'

Roskilde Festival fortæller i en pressemeddelelse, at arrangørerne er kede af, at der ikke bliver festival på dyrskuepladsen i år. 

"Vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles på vores festival og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som corona-krisen har ødelagt for så mange," skriver Roskilde Festival.

"Aflysningen er meget alvorlig for festivalen, for foreningen bag og for vores fællesskab. Og den er alvorlig for de kunstneriske miljøer og vækstlagene i kulturen. Men det vil ikke være forsvarligt at samle 130.000 mennesker til Roskilde Festival til sommer."

Læs også

Nu genåbner endnu mere

Udsigt til hjælp er vigtig

Festivalen hilser desuden udsigten til en hjælpepakke velkommen.

"Det er en kæmpe lettelse, at politikerne hjælper sommerens aflyste festivaler med økonomiske hjælpepakker. Den økonomiske hjælp er afgørende for os. Alt vores overskud udloddes til velgørende arbejde for børn og unge, og vi har ikke en større opsparing at trække på," udtaler Roskilde Festival. 

Ifølge arrangørerne er hjælpepakkerne nødvendige, hvis festivale skal klare skærene i denne sæson.

"Selvom vi har planlagt med stor forsigtighed og økonomisk ansvarlighed, har vi brug for hjælpepakker til at komme igennem endnu en aflyst sæson. Så udsigten til støtte er utroligt vigtig for vores fremtid."

Læs også

Regeringen siger nej

 

 

 

Læs også