Så gik den ikke længere: Gigant dropper samarbejdet

Af: Kasper Rud

|

22/10/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Samarbejdet ophører midlertidigt

Lige nu læser andre også

Lyko reagerer på kritik af skjult reklame: Stopper samarbejde med Ønskeskyen

Kosmetikforhandleren Lyko har sat deres samarbejde med den danske ønskelisteportal Ønskeskyen på pause.

Beslutningen kommer i kølvandet på en afsløring fra Ekstra Bladet, der viste, hvordan Ønskeskyen muligvis vildleder brugerne ved at bruge skjult reklame.

Platformens såkaldte "Creator Univers" giver influencere betaling for at ønske sig produkter fra forskellige brands, hvilket inkluderer Lykos egne varer.

Det skriver Ekstra Bladet.

Lyko er en af Sveriges største onlineforhandlere med milliardomsætning, og de var ifølge dem selv ikke klar over, at deres produkter blev markedsført via skjulte reklamekampagner. "Vi tager sagen meget alvorligt og har bedt om at sætte vores aktiviteter i Ønskeskyen på pause med det samme for at sikre, at reklamerne følger gældende retningslinjer," udtaler Jenni Toft, Country Manager hos Lyko.

Sagen har rejst bredere spørgsmål om ansvar og transparens i influencer-markedsføring, hvor Ønskeskyen og de involverede brands nu er blevet genstand for debat. Forbrugerrådet Tænk understreger, at ansvaret for at følge lovgivningen omkring reklame hviler på alle parter – både platformen selv, de tilknyttede influencere og virksomhederne, der får deres produkter eksponeret.

Pausen i samarbejdet kan betyde, at flere virksomheder overvejer deres strategier for influencer-markedsføring, især når det kommer til brug af kreative platforme som Ønskeskyen.

Situationen understreger behovet for tydeligere retningslinjer og opmærksomhed på, hvordan produkter præsenteres for forbrugerne, særligt når kommercielle interesser er på spil.

Mens Lyko nu afventer en afklaring på sagen, er spørgsmålet om skjult reklame og gennemsigtighed i influencer-verdenen rykket op på dagsordenen og sætter fokus på nødvendigheden af åbenhed i markedsføringen.

Anbefalet til dig