Så meget betalte de danske boligejere i august 2024: Chokerende tal fra Nationalbanken

Af: Kasper Rud

|

26/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det blev noget af en dyr måned for danske boligejere.

Lige nu læser andre også

Boligejere fortsætter med at betale store summer i renteudgifter, trods en række rentenedsættelser, der er blevet indført i løbet af 2024.

Ifølge tal fra Nationalbanken udgjorde de danske husholdningers betalinger for renter og bidrag på realkreditlån i august 5,6 milliarder kroner.

Dette markerer en stabilisering af renteniveauerne, efter at de steg voldsomt i både 2022 og 2023, hvor betalingerne voksede fra 3,3 milliarder kroner.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det seneste år har der været betydelige rentenedsættelser fra både Den Europæiske Centralbank (ECB) og Nationalbanken, og det har lagt en dæmper på yderligere stigninger i boligejernes renteudgifter. Økonomer ser nu med optimisme på fremtiden, hvor der er udsigt til, at renterne kan falde yderligere.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, ser tegn på, at de stigende renter er ved at nå et vendepunkt: "Der er godt nyt til boligejerne, hvor rentebetalingerne på realkreditlån flader ud efter flere års kraftig stigning," udtaler han.

Inflationen er gradvist blevet bragt under kontrol, og dette har banet vejen for centralbankernes rentenedsættelser.

I både eurozonen og USA er renten sænket i 2024, og yderligere nedsættelser forventes, hvilket kan komme mange boligejere til gode. Særligt boligejere med variabel rente vil sandsynligvis mærke faldet i deres månedlige udgifter.

De nuværende renteniveauer er dog stadig højere end for blot to år siden. Den gennemsnitlige rente inklusiv bidrag ligger i dag på 3,5 procent, sammenlignet med 1,8 procent i 2022.

For mange boligejere kan en lavere rente dog snart være inden for rækkevidde, hvis renteniveauerne fortsat falder, som økonomerne forudser.

Anbefalet til dig