Så meget har lejlighedsejere tjent på pandemien

11/3/22 05:23

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
At være ejer af en ejerlejlighed under Corona har været en særdeles god forretning.

Har du været ejer af en ejerlejlighed er under Corona-pandemien, burde du have dit på det tørre. Kvadratmeterpriserne er nemlig kun gået en vej, og det er op. I gennemsnit er en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter steget 455.000 kr. i værdi siden marts 2020, hvilket svarer til en stigning på 632 kr. om dagen fra pandemiens start til i dag, viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Estate har lavet på tal fra Boligsiden.dk.

"De prisstigninger, vi har været vidner til på ejerlejlighedsmarkedet under Corona, er historiske. Vi har set noget, der mindede om det op til 2008, men denne gang er det heldigvis ikke endt i kaos, og der er heller ikke noget, der tyder på, at opsvinget på boligmarkedet vil blive afløst af et brag", siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

De store værdistigninger på ejerlejligheder skyldes primært det københavnske boligmarked.

Foto: Shutterstock/København

Foto: Shutterstock/København

"København huser en stor del af landets ejerlejligheder, og hovedstaden er en magnet for især mange unge mennesker, som ønsker at bo centralt i forhold til job og uddannelse. Samtidig har København de sidste tredive år skiftet karakter fra at være en lidt slidt by med mange lavindkomster til at være en by, hvor man enten skal have en stærk økonomi eller være utrolig heldig for at være bosiddende. Udbuddet har i årevis ikke kunnet svare den massive efterspørgsel, hvilket har forgyldt ejerlejlighedsejerne", tilføjer Thomas Hovgaard.

I starten af halvfemserne kunne man erhverve sig en toværelses i brokvartererne for 2-300.000 kroner, mens man i dag skal gange den pris med ti.

"Om priserne også vil stige med faktor ti de næste tredive år, kan lige nu virke helt absurd, men det ville man nok også have sagt for tredive år siden, hvis man var blevet præsenteret for en lignende tanke. Men er storbyen fortsat et populært sted at bo i 2050, og får man ikke bygget mange flere boliger, vil priserne sandsynligvis også være en del højere om tredive år," siger Thomas Hovgaard.