Så modbydeligt er Putins våben: Suger luften ud af ukrainernes lunger

27/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putins russiske styrker har tyet til at brug forfærdelige højintensive termobariske sprænghoveder i Ukraine.

Mest læste i dag

Russiske væbnede styrker har angiveligt brugt dødelige termobariske sprænghoveder til at sprænge ukrainske styrker.

Nu beder Ukraine NATO om hurtigst muligt at forsyne dem med lignende våben. Det ukrainske forsvarsministerium (MoD) sagde, at russerne brugte en TOS-1 multi-raketkaster til at angribe ukrainske mål nær Novomykhailivka i den østlige region af Donetsk Oblast.

Den forfærdelige multi-raketkaster er i stand til at affyre termobariske sprænghoveder, en type sprængstof, der bruger ilt i det omkringliggende område til at generere en høj-temperatur eksplosion.

Dr. Marcus Hellyer, senioranalytiker ved Australian Strategic Policy Institute, fortalte The Guardian, hvor ødelæggende våbnene var. Han sagde, at termobariske våben var effektive til deres "specifikke formål" med "primært ødelægger defensive stillinger".

"De er ikke ulovlige, selvom deres virkninger kan være temmelig forfærdelige, på grund af effekten af ​​at skabe et vakuum og suge luften ud af modstanderens lunger," tilføjede han.

Ukraine har nu kaldt Ruslands invasion for den "største og mest forfærdelige krig i det 21. århundrede" og appelleret til NATO om at forsyne dem med lignende multiple affyringsraketsystemer. Det skriver DailyStar.

"Russiske TOS-1'er beskyder ukrainske stillinger nær Novomykhailivka i Donetsk-regionen. Sådan ser den største og mest forfærdelige krig i det 21. århundrede ud. Ukraine er klar til at slå tilbage. For at gøre dette har vi brug for NATO-stil MLRS [Multiple Launch Rocket Systems]. Straks!" Lød det fra det ukrainske forsvarsministerium.

Præsident Putin har ydermere underskrevet et dekret, der gør det lettere for ukrainere i besatte områder at blive borgere i Rusland.

Og som et andet tydeligt tegn på, at alt går godt for Putin, har Rusland også gjort op med den øvre aldersgrænse for kontraktlig tjeneste i militæret, i et forsøg på at tilmelde flere af sine borgere til kamp i Ukraine.

Anbefalet til dig