Så populær er vores dronning – Kantar Gallup afslører resultat af ny undersøgelse

14/04/2020

Nanna Christina Smidt

Dronning Margrethe var veloplagt til din historiske tale. Noget der måske har øget dronningens popularitet. Foto: Kim Refslund, DR ©
Vores dronning har været populær blandt det meste af folket gennem alle årene, men midt i en krisetid har hun virkeligt trådt i karakter. Først gav hun danskerne opsang, og fortalte dem med sit dannede sprog, at man ikke kunne være bekendt at sætte andre i fare under coronavirussen. Dernæst opfordrede hun folk til at sende blomster til ældre mennesker i stedet for hende på hendes fødselsdag.

Mest læste i dag

 

Den 16. april fylder dronning Margrethe 80 år, og selvom det bliver uden den officielle fejring, så har dronningen virkelig vist sit værd under denne coronakrise, og en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup viser også, at hun er populær som aldrig før.

En meget populær dronning

Selvom dronning Margrethes 80-års fødselsdag den 16. april stort set er aflyst, så kan dronningen godt være glad og smile. Hun har nemlig folket i ryggen, som elsker hende mere end nogensinde før.

Kantar Gallup har netop afsløret en undersøgelse foretaget på baggrund af dronningens 80-års fødselsdag. Det skriver Berlingske

I undersøgelsen bliver deltagerne stillet en masse spørgsmål om vores dronning og kongehuset i det hele taget, og det er meget positive svar der er givet. Om det er på grund af dronningens fremtræden under coronakrisen vides ikke. Og dronningen har jo også altid være populær, men den seneste tid er det gået endnu bedre for hendes popularitet.

84 procent værdsætter kongehuset

I undersøgelsen har deltagerne blandt andet skulle bevare, om de værdsætter det danske kongehus, og det har hele 84 procent svaret, at de gør.

Et andet punkt de bliver spurgt omkring, er dronning Margrethes apanage på cirka 90 millioner kroner årligt.

Hendes (og prinsernes) apanage har ofte været diskuteret, og det har været oppe og vende mange gange, om hun er pengene værd. Men selv her er der overtal af positive meninger. Hele 59 procent af de adspurgte personer mener nemlig, at dronning Margrethe er hele sin apanage værd. Så der er undertal i personer, der mener, at hun får for meget.

Populær tale

Den historiske tale under coronakrisen har måske været medvirkende til at dronningens popularitet er steget.

Deltagerne er undersøgelsen blev også spurgt, om de fandt det positivt, at dronning Margrethe talte til hele den danske befolkning. Og har mente hele 90 procent af de adspurgte, at det var positivt at dronning Margrethe holdt tale om coronakrisen. Mens hele 88 procent mente, at dronning Margrethes budskab var overbevisende.

Dronningen er altså i god fremgang her lige op til sin fødselsdag.

 

 

Anbefalet til dig