Så skete det: DMI melder om sommerens varmeste dag

Af: Kasper Rud

|

29/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI med klar melding om sommervejret

Lige nu læser andre også

Holbæk Flyveplads oplevede torsdag en bemærkelsesværdig varmebølge med temperaturer, der nåede hele 30,5 grader.

Denne usædvanligt høje temperatur er ikke kun begrænset til Vestsjælland; flere steder i landet har også oplevet varmegrader mellem 28 og 29 grader, oplyser Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI.

Det skriver Ekstra Bladet.

Selvom Danmark har oplevet varme augustdage før, er det ikke almindeligt, at temperaturen når så højt på denne tid af året.

Wagner bemærker, at sådanne temperaturer kan forekomme i august, men de er langt fra normen. Den højeste temperatur, der nogensinde er registreret i Danmark i august, blev målt til 36,4 grader i 1975, hvilket viser, hvor sjældne disse varme dage er.

Trods det, at efteråret nærmer sig ifølge kalenderen, er der stadig flere sommerdage i vente.

Ifølge DMI kan danskerne forvente at opleve sensommerdage med temperaturer, der igen kan stige over 25 grader.

I weekenden kan temperaturen dog falde til omkring 20 grader i hele landet, men den varme, som mange har nydt de seneste dage, er endnu ikke helt forbi.

For dem, der nyder varmen, er der stadig mulighed for at få glæde af nogle flere solrige dage, før efteråret for alvor sætter ind.

"Vi får nogle sensommerdage igen, hvor vi kan få over 25 grader," siger Mette Wagner og giver dermed håb til dem, der ikke er klar til at sige farvel til sommeren endnu.

Anbefalet til dig