Så skete det: Kun to lande åbne

23/10/20 07:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.
Det er blevet bekræftet, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige til samtlige lande, på nær to.

Det er blevet bekræftet, at flere lande er blevet tilføjet til Udenrigsministeriets liste over lande, hvor man fraråder alle ikke-nødvendige rejser til - heriblandt Tyskland og Cypern. Det oplyste udenrigsminister Jeppe Kofod på et pressemøde i går. 

Der er også blevet tilføjet yderligere fire regioner i Sverige til listen, hvorfor det ikke længere blot er Gävleborg, Kalmar, Värmland, Västerbotten og Västernorrland, hvor man fraråder unødvendige rejser.

Det er dog ikke hele Tyskland, der lukkes ned for, hvor den nordtyske region Slesvig-Holsten forbliver åben.

Letland har indtil videre været at finde på listen over lande, hvor man fraråder rejser, og det er det fortsat. Det har skyldes Letlands indrejserestriktioner fra rejsende fra Danmark, men landet har nu også overskredet grænsen for, hvad Udenrigsministeriet kategoriserer som bekymrende.

Grækenland og Norge forbliver åbne

Grækenland og Norge står nu tilbage som de eneste lande, man ikke fraråder at rejse til. De har begge et markant lavere smittetal end her til lands.

Norge har dog indført indrejserestriktioner, hvor man skal i ti dages karantæne, hvis man rejser ind fra Danmark.

Udenrigsministeries orange markeringer betyder, at risiciene er alvorlige, og man derfor bør have særlige grunde til at rejse til landet. Det kan være presserende familiebegivenheder.