Sådan får du ægte sommerhusidyl

22/11/20 17:00

Jonas Chan

Sommerhussalget har i løbet af 2020 slået alle rekorder, og det er mange nye sommerhusejere rundt om i landet. Hvis du er en af de heldige, som har fået fingrene i et sommerhus, så kan du få inspiration til at skabe den helt ægte sommerhusidyl ved at læse videre her.

Sponsoreret indhold

Hvis du er en af de heldige, som har fået fingrene i et sommerhus, så kan du få inspiration til at skabe den helt ægte sommerhusidyl ved at læse videre her. 

Den rette stemningen

Et sommerhus er et fristed, og et sted hvor man tager hen for at slappe af, og at være i pagt med naturen. For at du skal finde ro og fred i dit nye sommerhus, så er det vigtig, at du får skabt den helt rette stemning, som gør at du sænker skuldrene, så snart du åbner døren ind til sommerhuset. Hvis du, som så mange andre, har købt et sommerhus som kræver en kærlig hånd, inden det fremstår lige som det gjorde i dine drømme, så er det bare med at banke støvet af slibemaskinen og gå i gang. 

Et hvert trægulv vil nemlig fremstå som nyt, med en ordentlig behandling. Hvis du ikke kan starte den gamle slibemaskine, så finder du et bredt udvalg af nye slibemaskiner hos Harald Nyborg. Faktisk finder du alt det udstyr, som du har brug for, for at forvandle dit nye sommerhus til en ren sommerhusdrøm. Det kan være en god ide, at du starter ud med at lave det gamle skur om til værksted, og køber en stålreol, hvor du kan have orden i værktøjet. Det bliver det brug for, når de for alvor kommer gang i renoveringen af sommerhuset. 

Personlig indretning skaber hygge

Et sommerhus må gerne indrettes med et personlig præg. Det hele behøver hellere ikke have rene liner, og stå i perfekt harmoni. Faktisk kan det være en styrke i sommerhusets indretning, hvis der kommer lidt forskellige stilarter, farver og former ind i indretningen. Det vigtigste er, at du skaber et personligt sommerhus, hvor der er plads til bare at være uden, at man skal føle, at man skal passe på tingene eller at alt skal ligge på sin rette plads. 

Du kan også gerne bruge en masse farver i sommerhuset. Hvorfor ikke sy dine egne gardiner og puder sådan, at du kan få dem, lige som du ønsker? Det kan også være en fordel at gå på jagt i gemmerne, for at se hvilke skatter man kan finde. Det kan være, at du har nogle gamle arvestykker liggende, som ikke har passet ind i dine tidligere hjem. I sommerhuset er det nemlig plads til alle mærkelige kunstværker, og gerne en kombination mellem gammelt og nyt. 

Udendørs hygge 

Sommerhus idyllen foregår ofte ude i haven. Det er derfor vigtigt, at du også indretter sommerhusgrunden, sådan at der er lagt til rette for, at man kan nyde livet udenfor i al slags vejr. Det kan være, at du skal installere en udendørs bruser eller få bygget et ægte vildmarksbad? Nogen vælger også at bygge et udendørs køkken sådan, at man kan lave alle måltider udenfor igennem sommeren. 

Det er selvfølgelig obligatorisk med en bålplads, ved sommerhuset. Her kommer du helt sikkert til at nyde mange sene aftentimer, mens du lever ud sommerhusdrømmen.