Sådan får du mest plads i din bolig

Foto: Shutterstock
Er du ved et større renoveringsprojekt i din nuværende bolig, eller skal du bygge nyt? Så har vi et par gode råd til dig, så du får mest muligt ud af alle dine kvadratmeter.

Mest læste i dag

For i dag er det ikke længere de mange kvadratmeter, der tæller op, men derimod måden vi udnytter dem på. Med færre kvadratmeter i boligen, men som er fuldt udnyttede, vil du ofte få en billigere husleje og dermed have råd til meget mere. Vi kommer her med vores råd til dig, så du kan tage det op til overvejelse i dit byggeprojekt.

Placering af vinduer, døre og radiator

Helt grundlæggende for et rums funktionalitet er placeringen af både vinduer, døre og den radiator, som skal være i rummet. I langt de fleste tilfælde har du fire vægge i rummet, og vælger du at placere disse tre elementer på hver sin væg, så vil det begrænse dig enormt meget i din indretning og udnyttelse af rummet.

En ting, du især kan udnytte er at placere din radiator under vinduet, og på den måde anvende den samme væg til flere af disse elementer. Har du vinduer, der går fra gulv til loft, så kan du overveje muligheden for gulvvarme i hele boligen. På den måde slipper du helt for radiatorer, og i stedet for varmes boligen op fra gulvet af.

Brug væggene

Når du vælger at placere ovenstående elementer de rigtige steder, så vil du også få en masse vægplads, som du med fordele kan udnytte. Vi har en tendens til kun at bruge væggene til billeder og hylder, men faktisk kan du bruge dem til meget andet. Skal du f.eks. have mere skabsplads i dit soveværelse, så kan du bygge en ramme af skabe omkring sengen. Dette er både praktisk og så ser det rigtig pænt ud i et soveværelse.

Du kan også vælge at bygge et svævende tøjstativ, der hænger fra loftet og ned på væggen. Det giver dig muligheden for at skabe mere gulvplads, og det vil automatisk skabe mere luft i rummet.

Multifunktionelle møbler

Sidst kan vi ikke komme udenom tidens store trend, som er møbler med flere forskellige funktioner. Vil du gerne optimere din plads i boligen så meget som muligt, så kan du vælge at finde nogle professionelle eller selv gå i gang med nogle møbler, der har flere funktioner. Det kan være en seng med indbygget opbevaring, som du også sagtens kan købe ude i de store boligbutikker eller et reolsystem med et udtræksbord. På den måde kan du virkelig få noget ud af dine kvadratmeter, og så giver det en mere simpel og pæn indretning.

Anbefalet til dig