Sådan holder Anita sit månedlige madbudget på 2.000 kroner

16/9/22 06:38

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
En tur i det lokale supermarked kan hurtigt løbe op i mange penge.

Priserne på stort set alt er løbet helt løbsk, og prisen på indkøbsvarer er ingen undtagelse. Varer som madolie, kød og æg er skubbet til et rekordhøjt niveau. 

Derfor handler det for mange om at spare, hvor der spares kan. Det har Anita Sørensen som så mange andre danskere fundet en løsning på, som holder hendes månedlige madbudget på 2.000 kroner.

Anita Sørensen, der har to voksne børn og hunden Asta, har i løbet af de seneste to år ændret sine indkøbsvaner, og det har hun ændret ved at klare stort set alle indkøb via madspildsappen Too Good To Go.

“Too Good To Go er den måde, jeg handler på. På den måde kan jeg holde madbudgettet til 2.000 kroner om måneden. Som alenemor er det altafgørende for, at jeg kan få råd til at blive boende i mit hus i Vejle," fortæller moren.

I gennemsnit har hun hentet 10 til 15 lykkeposer med overskudsvarer om ugen, og det har sparet hende for tusindvis af kroner:

“I min app kan jeg se, at jeg har sparet mere end 88.000 kroner. Det er jo helt vildt! Hvis folk var klar over, hvor mange penge der er at spare, tror jeg, at flere ville ændre deres indkøbsvaner.”

En del af Too Good To Go-konceptet bygger på et overraskelseselement, fordi der er tale om overskudsvarer, som blandt andre supermarkeder blander for en og pakker i en lykkepose.

Det har dog aldrig været en udfordring for Anita Sørensen at få brugt de forskellige råvarer: 

“Nogle gange har jeg fået 4-5 kilo tomater med hjem. Først kan man godt tænke: Hvad skal jeg stille op med dem? Men så kører jeg dem gennem stavblenderen, så det bliver tomatpuré, der kan smides i fryseren. Det giver én mulighed for at tænke kreativt i madlavningen og bruge alle råvarerne, så de ikke bare smides ud herhjemme i stedet.”

Hvis hun ikke selv får spist alle overskudsvarerne, giver hun dem videre til andre, der i stedet kunne få glæde af dem:

“Ofte tager jeg det brød, vi ikke får spist derhjemme, med på arbejde. Det har jeg indtryk af, at mine kollegaer synes er dejligt.”

Inflation øger efterspørgsel

Den stigende inflation har fået flere danskere til at efterspørge overskudsmad. Det har Anita Sørensen også bemærket: 

“Jeg ved jo efterhånden, hvornår jeg skal sidde klar for at få fingrene i de gode poser. Men man kan godt mærke, at der er kommet flere om buddet i appen, så nogle gange lykkes det ikke. Så er der ikke andet for end at prøve igen næste dag. Jeg er heldig, for der er mange butikker tæt på mig, som er med i appen. Derfor har jeg heller ikke noget problem med at køre lidt efter poserne. Men kun hvis jeg kan hente flere på vejen - det skal jo også hænge sammen med benzinen.”

På nuværende tidspunkt har cirka 4.000 butikker i Danmark et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go. Et samarbejde med madspildsappen betyder, at varer som er tæt på udløbsdatoen, eller som ikke er blevet solgt, sælges til reduceret pris via Too Good To Go. Varerne pakkes i lykkeposer, som kan afhentes i butikken.

Sådan virker Too Good To Go:

  1. Download Too Good To Go-appen

  2. Vælg den forretning som du ønsker at redde mad fra og reservér

  3. Afhent din lykkepose på afhentningsstedet