Salat er en af de ting vi har i køkkenet, der forfalder hurtigt.
Det bliver lynhurtigt brunt og visnet, nogle gange råddent og kan begynde at lugte.
Mike fra Kitchen Tips Online, kommer nu med en smart løsning til alle der ønsker, at holde deres salat frisk i minimum tre uger.
Mike forklarer, at det der i første omgang, får salat til at blive brunt er ethylengas.
Ethylengas produceres naturligt af salat og andre planter, når de enten begynder at gå i forfald, eller når planten mener, at den er blevet skadet, så går den også i forfald med det samme.
Hvis man kigger på, hvordan producenterne leverer produkterne til butikkerne, kan man se, at det hele er pakket godt ind i plastik.
Romainesalat for eksempel, er ikke blot i en plastikbeholder, men er ofte også forseglet i plastfilm.
Mike forklarer ydermere, at formålet med det, er at holde produktet fra ethylengas fra eksterne kilder.
Eksempelvis afgiver æbler ethylengas når de forringes, det er derfor man siger, at et dårligt æble ødelægger hele kassen. For når det forringes, afgiver det dét mere ethylengas, hvilket får den anden frugt til, at modnes hurtigere. Så hvis man beskytter salaten mod eksterne kilder til ethylengas, vil det holde længere.
Mike fortæller også, at færdiglavede salater, ofte bliver dårligere hurtigere. Det skyldes, at når man lægger en blanding af grøntsager sammen i en pose, afgiver de andre grøntsager mere ethylengas end salaten, hvilket gør, at det bliver dårligt hurtigere.
Han siger, at man kan tage et fingerpeg fra producenten, for at få det til at holde længere.
Man skal fjerne salaten fra posen og lægge det i en lynlåspose og fjerne luften fra denne. Dette foreslår Mike, at man gør ved, at suge luften ud med et sugerør. Han siger:
"Det, vi forsøger at gøre med det, er at efterligne, hvad producenten har gjort."
Han kommer derefter med et råd:
"Opbevar salaten i den koldeste del af dit køleskab, det er normalt den nederste skuffe og så vil det kunne holde sig i minimum tre uger."
Det store spørgsmål er så, om dette opbevaringstrick virkelig fungerer.
Hundredevis af mennesker, kommenterede hans video og delte deres tanker.
En kommenterede:
"Jeg vil bare fortælle dig, at jeg så din video for et stykke tid siden og afprøvede dit tip, til opbevaring af salat og selleri. Alt hvad jeg kan sige er, TAK! Mit salathoved forblev frisk og grønt i frem hele uger, selvom jeg tog lidt af det ad gangen."
En anden kommenterede:
"Jeg river salaten i passende mængder og placerer det derefter i en stor lynlåspose med et stykke køkkenrulle i bunden og øverst. Jeg får så luften ud af posen ved, at rulle posen. Min salat kan holde sig i næsten en måned."
En tredje kommenterede:
"Tak. Jeg så dette i sidste uge og det virker hundrede procent. Aldrig mere spildt salat!"