Sådan kan du springe køen til årsopgørelsen over

10/3/23 17:37

Henrik Rothenbücher

Foto: Skærmbillede Skat.dk
Hvis du heller ikke ønsker at sidde i kø med en stor del af Danmark, så kan du gøre følgende:

Der er netop blevet åbnet op for årsopgørelsen, og allerede mere end en kvart million danskere sidder i kø. Hvis du ikke har tålmodighed til at vente de mange timer, som det vil tage, så er der heldigvis gode råd.

Du kan nemlig slippe for køen.

Der findes en app, hvorpå du kan få svaret indenfor få minutter. App’en hedder Skatteguiden, og den blev landskendt, da ejerne af appen deltog i det populære TV-program ‘Løvens Hule’.

Frem for at sidde i kø i flere timer, kan man via app’en, Skatteguiden, få svaret på få minutter. Omtrent 300.000 danskere har allerede benyttet sig af denne app, hvor det er muligt at se en tidlig årsopgørelse. 

Rigtig mange danskere laver fejl, når der skal indberettes oplysninger, og yderligere er der mange, der overser diverse fradrag. Kristoffer S. Olesen, som er skatteekspert hos Skatteguiden, opfordrer til at man kigger sin årsopgørelse godt igennem:

“Hvis man ikke får tjekket sin årsopgørelse, så risikerer man at snyde sig selv. Det kan enten være, at man mangler at indberette nogle fradrag, hvorved man kan nedbringe sin skat og spare penge”, udtaler han.

I henhold til tallene fra Skatteguidens estimerede årsopgørelse, som allerede nu kan tjekkes af danskerne, skal omtrent en tredjedel af alle danskere betale penge tilbage i skat - nemlig 30,2% af befolkningen. Resten af danskerne, som udgør 69,8%, kan forvente at få penge retur.