Sådan laver du dit eget smør

06/12/22 13:19

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
En mor har delt en guide til, hvordan du laver dit eget smør - og samtidigt spare penge, hvis prisen på 'det hvide guld' stikker af.

Hvis der er noget, der kan få folk op i det røde felt, så er det når fødevarer, der bruges stort set hver dag, begynder at stige i pris. Det har særligt været tilfældet i år, hvor inflationen har været opadgående som aldrig før, og det kan mærkes på folks økonomi.

Det er ikke længe siden, at smør var oppe at koste hele 35 kroner - og selvom prisen er faldet markant i forbindelse med 'Black Friday', så kan det vende igen.

I tilfældet af at smør-prisen stiger igen, så har en mor, der går under brugernavnet "spare.mor" på Instagram, delt en guide til, hvordan du kan lave dit eget smør.

I et opslag på det populære medie har hun skrevet følgende:

"Købte to halve liter fløde på tilbud til 12 kr. Pr stk. Og på strøm brugte jeg 0.2 kwh som svare til 1 kr. Med vores strøm pris. Så det har samlet set kostet 25 kr.

"Dette blev til 364g smør fordelt på 2 pakker og ca. 1/2 liter kærnemælk til bagning."

"Så hver pakke har kostet 12,5 kr."

Når smør er på tilbud, som det lige har været, så er det selvfølgelig billigere at købe det frem for at lave det selv.

Men løber man tør for tilbud på smør og det eneste der er på tilbud er fløde, så er dette en god løsning til at spare lidt.