Sådan lever Putins døtre: Skjuler milliarder

10/4/22 07:41

Ida Hansson

Foto: Shutterstock.com
Putins døtre skjuler angiveligt milliarder i opsamlet rigdom, selv om den russiske præsidents familie er blevet udsat for nye sanktioner.

Den russiske leder siges at gemme sine penge blandt et netværk af elskere, børn og andre kumpaner.

Putin siges at være et af de rigeste mennesker i verden. Han har officielt to børn, Mariya og Katerina, begge fra sit første ægteskab med Lyudmila Shkrebneva.

I denne uge blev Putins ældre døtre begge ramt af nye sanktioner af USA, da embedsmænd mener, at de samler deres fars rigdom.

Men i 2020 blev det påstået, at Putin havde en tredje datter, Elizaveta Rozova, fra sit hemmelige forhold med den russiske rengøringsassistent - der senere blev millionær, Svetlana Krivonogikh. Det skriver TheSun.

Hans skjulte sit 'kærlighedsbarn', som nu lever et liv i luksus i sin fars hjemby St. Petersborg, ifølge den russiske efterforskningspublikation Proekt, som blev udelukket af regeringen efter scoopet.

Putins allierede har afvist, at han er så velhavende som hævdet.

I 2014 erklærede han en relativt beskeden indkomst på 7,65 millioner rubler (cirka 6,4 millioner kroner)

"Vi har grund til at tro, at Putin, og mange af hans kumpaner, og oligarkerne, skjuler deres rigdom, skjuler deres aktiver, med familiemedlemmer, der placerer deres aktiver og deres rigdom i det amerikanske finanssystem, og også mange andre dele af verden," sagde en højtstående embedsmand fra den amerikanske administration til journalister. 

Hans ældst kendte datter Maria Vorontsova, 36, som leder regeringsfinansierede programmer personligt overvåget af Putin, har modtaget milliarder fra Kreml til genetisk forskning.

Hun siges at være ekspert i sjældne genetiske sygdomme hos børn, og også dværgvækst, ifølge rapporter.

Maria var gift med den hollandske forretningsmand Jorrit Faassen.

I 2013 boede parret i en penthouse i Voorschoten, Holland, men året efter opfordrede hollandske indbyggere til at udvise dem, efter nedskydningen af ​​Malaysia Airlines Flight MH17 af pro-russiske oprørere i Ukraine. Parret menes at have flyttet Moskva året efter. 

Elizaveta, også kendt som Luiza Rozova, 19, er eftersigende Putins datter fra en påståede affære med en tidligere rengøringsassistent.

Hun delte ofte detaljer fra sit overdådige liv på Instagram, indtil hun pludselig tog siden ned i kølvandet på Ukraine-krigen.