Sådan overlever din orkidé vinteren: Ét tip er særligt vigtigt at huske

Af: Mie M.B

|

28/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom planten kan være drilsk er der flere tricks du kan forsøge

Lige nu læser andre også

På trods af orkidéers ry som værende en krævende plante på grund af deres sarte struktur, er der flere ting man kan gøre for at fremme blomstens trivsel og blomstring. Det er afgørende at give dem en plads, der efterligner deres naturlige habitat. Det skriver Daily Express UK.

Vinteren bringer kortere dage med sig og dermed mindre lys til orkideerne, der kommer fra tropiske skove og semi-ørkenområder. For at sikre deres trivsel anbefaler botaniske eksperter at placere orkideerne nær vinduer derhjemme, især under blomstringsfasen, hvor lys er afgørende.

Ifølge eksperter kan vinduer mod øst og syd være ideelle, men også vinduer i andre retninger kan være egnede, så længe planterne undgår skarpt lys. Just Add Ice Orchids eksperter råder: "Du kan forlænge din blomsts levetid ved at sikre, at den får tilstrækkeligt med lys i løbet af de korte vinterdage. Prøv at flytte den til det solrigeste rum eller det rum med flest vinduer. Orkideer trives i klart, indirekte lys i de fleste hjem eller kontorer."

Gartnere fra Just Add Ice Orchids råder: "For at undgå solskoldning bør du placere din plante i et nord- eller østvendt vindue uden direkte sollys. Hvis du har sydvendte vinduer, sørg for, at planten ikke udsættes for direkte lys, men stadig får masser af sollys." 

Yderligere advarer de om, at knopper, der falder af planten, kan indikere, at orkidéen udsættes for træk, enten fra en hoveddør eller et vindue.

Nøglen til en sund orkidé ligger altså i de rigtige niveauer af lys, temperatur, luftfugtighed og luftcirkulation i dit hjem. Selv orkideer på randen af visne døden kan komme sig med korrekt pleje.

For at identificere om dine orkideer kæmper, bør du være opmærksom på tegn som visne eller rynkede blade, hvilket kan skyldes plantens naturlige vækstcyklus eller utilfredshed med miljøet, især hvis orkideens stilk bliver gul.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig