Sådan undgår du at din hund får coronastress

Nyheder
Hunde er sociale dyr, men de har også brug for alenetid. Foto: Shutterstock.
Man hører ofte, at hundene er glade for, at deres mennesker, er mere hjemme i coronatiden, og at det er kattene der er sure over, at de nu skal dele huset med deres mennesker.

Mest læste i dag

Og det er da også rigtig, at hunde nyder at være sammen med deres familie. Men samtidig har en hund brug for at hvile sig, og det er vigtigt, at den ikke bliver overstimuleret.

Risikerer stress

Hvis du overstimulerer din hund, så kan du risikere at den bliver stresset. Derfor er det vigtig, at man er opmærksom på det i denne tid, hvor man er mere hjemme. Du kan her læse tre gode råd fra Dyrenes Beskyttelse til at undgå at din firbenede ven får stress.

Selvom hunde er yderst sociale dyr, så kan de også blive stressede, hvis de konstant er sammen med deres mennesker. En voksen hund skal gerne sove mellem 12-14 timer hver dag og en hundehvalp helt op til 18-20 timer. Så derfor er det svært, når ejeren er hjemme hele dagen.

 1. Giv hunden et fredet sted

  Giv din hund et område i hjemmet, hvor den kan slappe af. Her skal hele familien acceptere, at hunden skal slappe af, når den går derhen og lægger sig. Man kan vælge, at den skal have et helt rum, men det kan også blot være dens kurv eller tæppe, så længe den har fred, når den lægger sig der.
   
 2. Samme rutiner

  For at din hund kan slappe af, så er det meget ligesom med børn, og det kan være vigtigt, at hele familien har de samme rutiner som før corona. Man skal stå op på samme tidspunkt som man plejer, og give hunden mad og lufte den samme tidspunkt, som man gjorde før krisen.
   
 3. Skal have lov at være alene

  Selvom din hund elsker dig, så er det vigtigt, at den får tid alene, og selvom det er fristende at tage den med ud hver gang, du skal afsted, så lad den blive hjemme ind i mellem.

Sådan spotter du stress hos din hund

Hvis man ikke har haft en stresset hund før, så kan det måske være svært at vide, hvornår den er stresset, men hvis din hund for eksempel hyperventilerer uden at det er varmt eller den har været aktiv, kan det være tegn på stress.

Har din hund store øjne med udvidede pupiller eller har den svært ved at falde til ro og virker rastløs, så kan det også være tegn på stress, og du må give din hund ro.

 

 

 

Anbefalet til dig