Særlig Black Friday-tendens viser sig: Her sparer du 0 kroner

Af: Mie M.B

|

24/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Black Friday, nej tak!

Lige nu læser andre også

Flere danske butikker vælger at tage afstand fra Black Friday-fænomenet i år og dropper de store prisnedslag og mængderabatter. I Puslespilsbutikken i Helsingør, ejet af Bettina Cronquist, vil der ikke være tilbud eller forlængede åbningstider på Black Friday, da indehaveren aktivt boykotter begivenheden. Det skriver DR.

Bettina Cronquist udtrykker sin frustration over Black Friday og mener, at små butikker ikke har råd til at konkurrere med landsdækkende kæder og storcentre. Hun påpeger, at det er særligt udfordrende for mindre forretninger, der allerede har svært ved at drive deres forretning.

Bettina er ikke den eneste, der vælger at stå uden for Black Friday. Rikke Bertelsen, ejer af Holmsland i Ringkøbing, deler holdningen og understreger, at hendes butik vil have fornuftige priser hver dag i stedet for at deltage i Black Friday. De to butiksejere ser ikke med bekymring på, at de ikke har tilbud på Black Friday og mener, at deres kunder vil støtte beslutningen.

Trendforsker og direktør for Retail Institute Scandinavia, Dorte Wimmer, erkender, at der er en tendens til, at mindre butikker og specialbutikker vælger ikke at deltage i Black Friday-tilbuddene. Dog advarer hun om, at det kan være en farlig vej at gå, da kunderne i øjeblikket er meget prisfokuserede på grund af høj inflation og økonomisk pres på mange familier. Hun påpeger, at julen er en dyr tid, og mange forbrugere vil søge muligheder for at spare penge.

Både Rikke Bertelsen og Bettina Cronquist har informeret deres kunder gennem sociale medier om deres beslutning om ikke at deltage i Black Friday og har modtaget positiv respons fra deres kunder, der føler sig trygge ved at handle hos dem uden bekymring for pludselige prisnedsættelser dagen efter.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig