Særlig fødselsdagsgave til dronning Margrethe

19/4/22 12:15

Thea M. Andersen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dronning Margrethes fødselsdag blev fejret med sang, hilsner og en helt særlig gave, der snart kan deles med danskerne.

I anledning af H. M. Dronningens 82-års fødselsdag blev hun - og danskerne - beriget med en helt særlig gave, der snart vil kunne opleves i Marselisborg Slotshave i Aarhus. 

Den kongelige familie har som en fast tradition fejret påsken på Marselisborg Slot i Aarhus. Da påsken i år faldt sammen med Majestætens 82-års fødselsdag, blev dagen fejret i Aarhus - men ikke kun af familie. 

Dagen blev nemlig ekstra speciel, da tusindvis af glade danskere mødte frem for at fejre H. M. Dronningen efter to år med corona. Hun blev fejret både med fødselsdagssang, hilsner og ikke mindst gaver - heriblandt en stående stele. 

Per Kirkeby er kunstneren bag den knap to meter høje stele, som er doneret af Salling Fondene i anledning af Majestætens 80-års fødselsdag.

Det Danske Kongehus markerer gennem deres sociale medier, at skulpturen er “et stykke natur” i naturen, og at den skal vække nysgerrighed, undren og give glæde til den kongelige familie såvel som danskerne.

Foto: Instagram/@detdanskekongehus

Foto: Instagram/@detdanskekongehus

Per Kirkebys stele vil allerede kunne opleves fra slutningen af denne uge. 

Derudover vil det som besøgende i Marselisborg Slotshave være muligt at nyde af de smukke omgivelser og en verden af skulpturer, når Majestæten ikke tager residens på det aarhusianske slot.