Særligt ældre risikerer sort skærm midt i coronakrisen: Nu er der nyt

Nu kan der være en løsning på vej. Foto: Shutterstock

Fredag fortæller Kulturministeriet, at en løsning er på vej, så 150.000 danskere ikke mister tv-signal

Kulturminister Joy Mogensen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen arbejder på at finde en løsning, så 150.000 danskere ikke skal stå uden tv-signal under coronakrisen. Det oplyser Kulturministeriet fredag i en pressemeddelelse. 

Vi har tidligere fortalt, at op mod 150.000 danskere kan stå uden tv-signal 31. marts, hvis de ser tv via antenne på et fjernsyn fra før 2012.

Læs også

Selvom coronakrisen raser risikerer 150.000 danskere at miste tv-kanaler om to uger

De planlagte ændringer fik Ældre Sagen til at rette henvendelse til Kulturministeriet, da de mener, at især deres medlemmer rammes. Henvendelsen må have virket. For nu arbejdes der på højtryk på at finde en løsning. Det fortæller kulturminister Joy Mogensen. 

"Det er en helt ekstraordinær situation, som vi står i, og det ser desværre ud til, at det især er de ældre borgere, der vil blive ramt, hvis tv-signalet slukket. Det går ikke, for i denne tid er vi nødt til at passe ekstra godt på vores ældre og svage. Derfor sætter vi alle kræfter ind for at udskyde overgangen til et senere tidspunkt. Jeg har allerede en rigtig god dialog med Folketingets partier. En løsning på problemet kræver blandt andet en hastelov, så ingen danskerne skal stå med sort skærm den 31. marts."

Læs også

DMI: Så er festen forbi - Weekenden byder på flere dage med sne

Ingen må være afskåret fra informationer

Lukningen af antennesignalerne sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark, som blev indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i februar 2015.

Men i den alvorlige situation, som landet netop nu står i, så er det ikke holdbart, at mange danskere mister tv-signalet. Sådan siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. 

”I denne alvorlige situation er det altafgørende, at ingen danskere er afskåret fra informationer. Sammen med mobilselskaberne arbejder vi derfor på højtryk for at finde en løsning, som kan sikre, at alle danskere fortsat har tv-signal og adgang til vigtige informationer under Coronakrisen.”

Læs også

Toiletter på dansk akutklinik rippet for håndsprit: Tyven stak af i luksusbil