Særligt udsatte: Disse mennesker rammes hårdere af coronaen

27/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Endnu en gruppe er formentlig særlig usat for coronaen. Foto: Shutterstock
Nu tilføjes endnu en gruppe til dem, der er særligt udsatte for coronaen.

Mest læste i dag

Coronaen er fortsat en ny sygdom. Hver dag reviderer forskere verden over deres opfattelse af, hvem der er særligt udsatte for sygdommen. Ældre og kroniske syge er nogle af de patientgrupper, som fra starten er blevet skærmet ekstra meget, da man ved, at de er særligt udsatte. Nu peger observationer flere steder i Europa dog på, at endnu en gruppe muligvis er ekstra udsat. 

Det fortæller Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Patientlisterne på mange hospitaler peger på, at svært overvægtige rammes og har en højere dødelighed. Det forklarer professor Sten Madsbad fra Hvidovre Hospital til tidsskriftet. Folk med et BMI på 35 har en forhøjet risiko på samme måde som ældre, der har rundet 65 år. 

Disse mennesker er ekstra udsatte

Siden influenzaepidemien i 2009 har svært overvægtige været en af de grupper, som lægerne har holdt særligt øje med. Her viste tallene, at svær overvægt forværrede sygdommen og gjorde, at der gik længere tid, inden patienten blev rask igen. 

Nu tyder det på, at det gør sig gældende med smittede af COVID-19. Det fortæller professoren fra Hvidovre Hospital. 

"Mennesker med svær overvægt er særlig udsatte for covid-19 på mange meget komplicerede måder," siger professor Sten Madsbad.

I Frankrig og Storbritannien har hospitalspersonale bidt mærke i, at op til 89 procent af de coronasmittede, som behandles på landenes intensivafdelinger, er overvægtige.

 

Anbefalet til dig