Sæt kryds i kalenderen: DMI melder om 14 grader

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan paraplyen få hvile i et par dage - og solbrillerne kan hives frem.

Mest læste i dag

Danmark står over for en vejrskifte-rutsjebane, hvor forårets luner endelig begynder at vise sig, kun for at tage en kort pause igen.

Ifølge DMI's vagthavende meteorolog, Klaus Larsen, er der en blanding af gode og dårlige nyheder til de danskere, der ivrigt venter på foråret.

"De kommende dage vil tocifrede forårstemperaturer kigge forbi, der komme dog til at mangle solskin til, at få banket forårsfornemmelsen rigtig op," forudsiger Klaus Larsen.

Dette glimt af varmere vejr kommer som en længe ventet gæst efter en periode præget af køligere temperaturer og grå himmel.

Tirsdagen viser sig dog fra en mere genstridig side, da den følger mandagens fodspor med en overvejende skyet himmel og sporadiske regnbyger.

Solen er tilbage

Der er dog håb om solskin, især i de sydlige regioner og på Bornholm, hvor vejret vil føles mildere takket være den svage vind. Temperaturene vil ligge mellem fire og seks grader, men i syd kan det blive op til otte grader.

Vejrforandringen byder på en behagelig overraskelse mod ugens slutning, hvor fredag kan vi få helt op til 14 grader. Denne kortvarige varmebølge giver et strejf af forår, men meteorologen advarer om, at man ikke skal vænne sig for meget til det:

"Men allerede lørdag daler temperaturen igen og nattefrosten vender tilbage."

Uanset hvad lover de næste dage at bringe en spændende blanding af vejrforhold, der vil teste danskernes tålmodighed og forårsjakker.

Anbefalet til dig